:
Пристрасний кіновікенд на UA: ПЕРШИЙ — фільми «Пані Боварі» та «Украдене щастя»

Пристрасний кіновікенд на UA: ПЕРШИЙ — фільми «Пані Боварі» та «Украдене щастя»

04 березня 2021

У суботу, 6 березня, о 9:45 телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже екранізацію легендарного роману Гюстава Флобера «Пані Боварі». Повторний показ фільму відбудеться о 22:00.

Читайте також: Команда UA: ПЕРШИЙ знімає фільм під аркою 4-го енергоблока ЧАЕС

Юна та чарівна Емма мріє про одруження й вважає шлюб найбільшим щастям на землі. Вона закохується у місцевого лікаря Шарля Боварі, який лікує її батька. Шарль одружується з Еммою й дівчина вже у передчутті щасливого сімейного життя. Але дуже швидко її очікування розтанули в реальності. Шарль видається їй занадто приземленим і нецікавим, а сама дівчина хоче світського життя. Проживання у невеличкому містечку Іонвіль видається їй нестерпним й Емма починає шукати захоплення на стороні. Дівчина зустрічає юнака, який відхиляє для неї завісу інтриг та пристрастей. Проте Емма навіть не підозрює, яку ціну доведеться заплатити за оспіване у романах життя.

Роль Емми у фільми виконала австралійська акторка Міа Васіковська, відома за стрічкою «Аліса в країні чудес». Також у фільмі зіграв молодий та зірковий Езра Міллер, відомий за серією фільмів «Фантастичні тварини».

У неділю, 7 березня, на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбудеться прем’єра українського мелодраматичного мінісеріалу за класичною однойменною повістю Івана Франка «Украдене щастя». Перші дві серії дивіться о 18:50, а завершальні — о 21:25.

Часи змінюються, але проблеми людей залишаються сталими. Режисер Андрій Дончик помістив героїв класичної історії Івана Франка в сучасний світ й заново переосмислив історію трьох молодих людей. Вчителька Анна заміжня за бізнесменом Миколою, але в її життя повертається перше кохання — Михайло. За межею, де пристрасть затьмарює розум й стає фатальною — чи зможуть герої побудувати своє щастя?

У фільмі зіграли відомі українські актори театру та кіно Наталія Доля, Анатолій Пашинін та Олексій Богданович. Саундтрек до фільму написав лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

Дивіться фільм «Пані Боварі» та серіал «Украдене щастя» 6 й 7 березня на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та у мобільному застосунку suspilne.tv.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ щотижня показує якісні українські й зарубіжні фільми.

Читайте також: