:
Пандемічна весна та виклики для національної безпеки — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

Пандемічна весна та виклики для національної безпеки — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

08 березня 2021

У понеділок, 8 березня, о 21:35 в ефірі суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» обговорюватимуть головні теми з життя України: захворюваність на COVID-19 та вакцинування українців; загострення на фронті й нові виклики для національної безпеки держави.

Читайте також: Команда UA: ПЕРШИЙ знімає фільм під аркою 4-го енергоблока ЧАЕС

У першому блоці програми ведучі Мирослава Барчук та Павло Казарін, а також співведучий токшоу, редактор VoxCheck Максим Скубенко разом із запрошеними гостями говоритимуть про епідеміологічну ситуацію в Україні, статистику поширення COVID-19 та вакцинації. Учасники програми дискутуватимуть про ефективність обмежувальних заходів та спробують знайти відповідь на питання, які карантинні обмеження можуть бути запроваджені в Україні надалі й наскільки вони можуть бути ефективні та доречні.

В дискусії візьмуть участь Олександр Лінчевський, заступник міністра охорони здоров’я України в 2016-2019 роках, кандидат медичних наук, Катерина Булавінова, медична експертка Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні. Парламентські фракції представлятимуть Лада Булах, народна депутатка фракції «Слуга народу» та Олександра Устінова, народна депутатка фракції «Голос».

До обговорення відеозв’язком доєднаються доктор Роман Грех, консультант Британського національного інституту неврології і нейрохірургії, президент Української медичної асоціації Великобританії та Ольга Кобевко, лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні. Також до дискусії запрошені Олексій Ковжун, медіа-аналітик, політичний консультант, та Богдан Буткевич, журналіст, ведучий проєкту «Без Цензури».

Друга частина токшоу присвячена темі національної безпеки. Зокрема говоритимуть про загострення на східному фронті й відповідь керівництва держави на агресивні дії окупантів. Також учасники дискусії обговорять, якою має бути стратегія держави в рамках захисту національної безпеки країни в сьогоднішніх умовах та останні ініціативи влади в цьому напрямку.

До дискусії запрошені Роман Костенко, народний депутат фракції «Голос», Павло Фролов, народний депутат фракції «Слуга народу», Гео Лерос, позафракційний народний депутат.
Також до обговорення приєднаються Сергій Кривонос, заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України в 2019-2020 роках, Віктор Ягун, заступник голови Служби безпеки України в 2014-2015 роках та Дмитро Лиховій, головний редактор видання «Новинарня».

Телеглядачі мають змогу долучитися до ефіру й поставити своє запитання гостям студії або залишити коментар у Viber за номером (067) 300-67-00.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-каналі, а також слухайте в ефірі UA: Українське радіо.

Читайте також: