:
До Дня українського добровольця UA: ПЕРШИЙ покаже низку тематичних проєктів

До Дня українського добровольця UA: ПЕРШИЙ покаже низку тематичних проєктів

10 березня 2021

В неділю, 14 березня, до Дня українського добровольця суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже документальні стрічки «Добровольці», «На передовій. Військові начерки» та «Братство Червоного Хреста». Вони розкажуть справжні історії про подвиги бійців добровольців на фронті російсько-української війни та лікарів, які рятують життя українських героїв.

Читайте також: Суспільне — серед лідерів із дотримання гендерного балансу

О 20:00 транслюватиметься документальна стрічка «Добровольці». Проєкт присвячено людям, які стали символом війни за незалежність України, ставши на її захист. Фільм розповідає про те, що змусило його героїв добровільно піти на війну, які випробування вони пройшли і як мають намір повертатися до мирного життя після того, як побували в пеклі війни.

О 22:00 відбудеться показ документального проєкту «На передовій. Військові начерки», знятого на першій лінії фронту. «На передовій» — це публіцистичний нарис про війну на сході України, мужність бійців російсько-української війни, їхнє бойове братерство і взаємодопомогу. У фільмі докладно показано складові операції військових і спецслужб проти терористичних організацій — так званих «ДНР» і «ЛНР», а також російських найманців та інструкторів. Ексклюзивні зйомки, у тому числі безпосередньо під обстрілом бойовиків, розповіді учасників, свідчення з перших вуст, виняткові деталі та зворушливі емоції.

О 23:10 до уваги глядачів документальна стрічка про військових лікарів «Братство Червоного Хреста». Вона розповідає про військових медиків, які на передовій російсько-української війни воюють за життя бійців. У фільмі докладно розповідається про реальні події, поєднані з нарисами-враженнями, справжні історії — з настроями й переживаннями їхніх героїв. Автори разом із пораненими бійцями пройшли весь шлях від передової до шпиталю, показали, як на фронті проявляється героїзм лікарів та як часто від них залежить кожне окреме життя. Ці історії сплетені з крові, болю, сили й надії, та всі вони — надзвичайно життєствердні.

Переглянути всі ці передачі можна буде 14 березня на суспільному телеканалі та сайті UA: ПЕРШИЙ, а також у мобільному застосунку suspilne.tv.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: