:
Протести під Офісом Президента і стосунки України з США — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

Протести під Офісом Президента і стосунки України з США — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

22 березня 2021

У понеділок, 22 березня, в черговому випуску суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» обговорять актуальні події та важливі для України проблеми: протест біля Офісу Президента із псуванням фасаду будівлі установи та майбутнє взаємин України й США.

Читайте також: Розпочалися зйомки телесеріалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

У першому блоці програми ведучі Мирослава Барчук та Павло Казарін, а також співведучий токшоу, редактор VoxCheck Максим Скубенко разом із запрошеними гостями дискутуватимуть з приводу подій 20 березня під Офісом Президента України, будівлю якого пошкодили та залили фарбою учасники акції протесту проти ув’язнення Сергія Стерненка. Зокрема учасники програми спробують знайти відповіді на питання, що підштовхнуло протестувальників до таких дій, чи варто це вважати актом вандалізму і хто намагається змістити акцент публічної дискусії з реальних причин протесту на другорядні теми.

В дискусії візьмуть участь народний депутат України, голова парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк, народний депутат фракції «Слуга народу» Василь Мокан та член політради партії «Європейська солідарність» Володимир Омелян.

До обговорення теми приєднаються також журналістка й телеведуча Яніна Соколова, журналіст bihus.info Данило Мокрик та публіцист, член політради партії «Демократична Сокира» Віктор Трегубов.

Скайпом до розмови приєднається директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Друга частина токшоу буде присвячена сучасному стану взаємин України й США, а також їх розвитку в майбутньому. Чому на сьогодні відсутня пряма комунікація між Білим домом та Офісом Президента? Що має робити Україна, щоб зберегти двопалатну підтримку Сенату Сполучених Штатів? Яка саме допомога з боку США необхідна Україні для ефективного захисту від агресії з боку Російської Федерації та чи варто в принципі розраховувати на продуктивний діалог між нинішньою українською владою та адміністрацією Байдена? Про ці та інші питання дискутуватимуть політики та експерти.

Народний депутат України, голова парламентської фракції партії «Голос» Сергій Рахманін, народна депутатка фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько.

В обговоренні також візьмуть участь міністр закордонних справ України у 2014–2019 роках Павло Клімкін, Надзвичайний і Повноважний Посол України в США у 2015–2019 роках, радник Президента України з міжнародних питань у 2014-2015 роках, заступник міністра закордонних справ України у 2009-2010 роках, голова правління Українського кризового медіацентру Валерій Чалий, Надзвичайний і Повноважний Посол України, перший заступник міністра закордонних справ України в 1998–2001 та 2003–2004 роках, радник Президента з міжнародних питань у 2006-2008 роках Олександр Чалий та журналіст «Радіо НВ» Іван Яковина.

Скайпом до дискусії приєднається журналістка й керівниця Української служби «Голосу Америки» Мирослава Гонгадзе.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-каналі, а також слухайте в ефірі UA: Українське радіо.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: