:
Директор НАБУ Артем Ситник у токшоу «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

Директор НАБУ Артем Ситник у токшоу «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

12 квітня 2021

У понеділок, 12 квітня, о 21:35 у черговому випуску суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» обговорять найважливіші теми й події, що впливають на життя в Україні: резонансні корупційні кримінальні провадження та стан судової системи.

Читайте також: Ведуча Суспільного Мирослава Барчук — у шортлисті Премії Георгія Ґонґадзе-2021

У першому блоці програми візьме участь директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник. Ведучі Павло Казарін та Мирослава Барчук, а також співведучий токшоу, редактор VoxCheck Максим Скубенко разом із запрошеними гостями журналістами й експертами ставитимуть очільникові НАБУ запитання щодо наступних тем:

  • розслідування та притягнення до кримінальної відповідальності скандального судді ОАСК Павла Вовка;
  • результати розслідування справ, пов’язаних з ПриватБанком;
  • майбутнє НАБУ — чи має директор Бюро призначатися президентом України.

Обговорити ці теми і поставити свої запитання також зможуть голова Ради громадського контролю НАБУ Марк Савчук, керівник Антикорупційного штабу Сергій Миткалик, головна редакторка інтернет-видання «Букви» Тетяна Ніколаєнко та головний редактор інтернет-порталу «Наші гроші» Олекса Шалайський.

Друга частина токшоу буде присвячена питанням функціонування судової системи:

  • якими будуть результати скандалів навколо Київського окружного адміністративного суду;
  • продовження протистояння Офісу Президента і Конституційного суду та якими будуть наслідки конституційної кризи для України;
  • якими шляхами реформування судової системи має піти держава.

Дискутуватимуть про ці питання народна депутатка фракції «Слуга народу», заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Олена Мошенець, депутат Київради фракції «Європейська Солідарність» Леонід Ємець, суддя Конституційного суду України у відставці Віктор Шишкін, голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, адвокат, юридичний радник Максим Костецький та експертка Центру протидії корупції Галина Чижик.

Скайпом до обговорення приєднається суддя Октябрського районного суду міста Полтави Лариса Гольник.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-каналі, а також слухайте в ефірі UA: Українське радіо.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA:Радіо Промінь, UA:Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: