:
Джордж Клуні та Раян Гослінг у кіновікенді на UA: ПЕРШИЙ

Джордж Клуні та Раян Гослінг у кіновікенді на UA: ПЕРШИЙ

16 квітня 2021

У суботу та неділю, 17 та 18 квітня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже політичну драму за участі Раяна Гослінга та Джорджа Клуні «Березневі іди» та сімейну драму «Будь-якою ціною».

Читайте також: «Люди Зони» — прем’єра документального проєкту про Чорнобиль на UA: ПЕРШИЙ

Назва фільму «Березневі іди» походить від однойменної історичної події. 15 березня 44 року до нашої ери заколотники вбили найвідомішого римського правителя Юлія Цезаря. Сюжет фільму розгортається напередодні президентських виборів у США. Головний герой стрічки Стівен Меєрс отримує пропозицію від колишнього наставника долучитися до передвиборчого штабу Майка Морріса — кандидата від демократів. Дуже швидко Стівен стає головною рушійною силою штабу. Його розум та привабливість зачаровують впливових політичних журналістів. У разі перемоги Морріса на виборах Меєрсу пророкують місце у Білому домі. Кар’єра хлопця виглядає бездоганною та один телефонний дзвінок може змінити все. До Меєрса телефонує керівник штабу опонентів із приголомшливою пропозицією.

Режисером та сценаристом фільму став Джордж Клуні, який також зіграв у фільмі роль кандидата у президенти Майка Морріса. Раян Гослінг виконав роль Стівена Меєрса. Також у фільмі зіграли імениті Філіп Сеймур Гоффман, Пол Джіаматті, Маріса Томей. Фільм здобув Премію Браяна на Венеційському кінофестивалі, а також був номінований на премію «Золотий глобус».

Кінострічку «Березневі іди» дивіться 17 квітня о 12:00 та 18 квітня о 22:00 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та в мобільному застосунку suspilne.tv.

Фільм «Будь-якою ціною» режисера Раміна Барані розповідає про конфлікт поколінь «батьки-діти». Генрі Віпл — зразковий сім’янин, батько двох дітей та власник фермерського господарства. Він упевнений, що справа його життя перейде у спадок синам й навіть не здогадується, що діти мають інші плани. Дін, молодший з синів, із презирством ставиться до фермерського побуту й мріє про краще життя. Його захоплення — автоперегони й він має неабиякий талант гонщика. Батько не поділяє поглядів сина й щиро впевнений у своїй правоті.

Роль батька у фільмі виконав знаменитий актор Деніс Квейд, а молодшого сина зіграв актор та співак Зак Ефрон.

Кінострічку «Будь-якою ціною» дивіться 17 квітня о 22:00 та 18 квітня о 16:05 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та в мобільному застосунку suspilne.tv.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ щовихідних показує якісні українські та зарубіжні фільми.

Читайте також: