:
Майбутнє Чорнобильської зони та два роки президентства Зеленського — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

Майбутнє Чорнобильської зони та два роки президентства Зеленського — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

26 квітня 2021

У понеділок, 26 квітня, о 21:35 в ефірі суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» обговорять теми, присвячені 35-им роковинам катастрофи на Чорнобильській АЕС, а також дворічному перебуванню Володимира Зеленського на посаді президента України.

Читайте також: «Люди Зони» — прем’єра документального проєкту про Чорнобиль на UA: ПЕРШИЙ

У першій частині токшоу ведучі Мирослава Барчук та Павло Казарін, а також співведучий, редактор VoxCheck Максим Скубенко, разом із запрошеними гостями обговорять спадок Чорнобильської трагедії та майбутнє зони відчуження: що Україна має робити з відпрацьованим ядерним паливом та чи варто допускати будівництво будь-яких об’єктів у зоні відчуження, окрім тих, які мають стримувати поширення радіації. Також гості розмірковуватимуть чи побудують сонячну електростанцію поблизу Чорнобиля. Крім того, ведучі та спікери обговорять, який потенціал для науки має зона відчуження та яке майбутнє її чекає.

Відповіді на ці запитання спробують дати народна депутатка фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк, народна депутатка від фракції «Голос» Леся Василенко, перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Богдан Боруховський, директор Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника Олександр Глущенко, міністр екології та природних ресурсів України у 2016–2019 роках Остап Семерак і т.в.о. голови Державної екологічної інспекції України у 2019–2020 роках Єгор Фірсов.

Скайпом до дискусії приєднається голова Громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження, президент Міжнародної ГО «Центр ПРИП’ЯТЬ.ком», Олександр Сирота.

У другому блоці токшоу обговорять два роки президентства Володимира Зеленського. Зокрема дискутуватимуть про наступне: чого вдалося досягти Зеленському на посаді президента, а що не вдалося; які обіцянки, дані 2019 року українцям, глава держави зміг виконати, а що так і лишилося обіцянками.

До обговорення запрошені народні депутати від фракції «Слуга народу» Василь Мокан та Віталій Безгін, народний депутат фракції «Європейська солідарність» Володимир В’ятрович, народний депутат фракції «Голос» Андрій Осадчук та народний депутат депутатської групи «За майбутнє» Дмитро Лубінець.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-каналі, а також слухайте в ефірі UA: Українське радіо. Для глядачів з вадами слуху працюватиме сурдопереклад жестовою мовою.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA:Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: