:
Прем’єра «Люди Зони»: незвичний погляд на Чорнобиль у проєкті на UA: ПЕРШИЙ

Прем’єра «Люди Зони»: незвичний погляд на Чорнобиль у проєкті на UA: ПЕРШИЙ

26 квітня 2021

В понеділок, 26 квітня, о 20:00 відбудеться прем’єра документального проєкту власного виробництва «Люди Зони», присвячена 35-им роковинам Чорнобильської катастрофи на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: До 35-х роковин Чорнобильської катастрофи телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже тематичні проєкти

Проєкт покаже зону відчуження навколо Чорнобильської АЕС з незвичного боку. Він говорить не стільки про минуле, скільки про теперішнє і майбутнє цього місця. Творці проєкту провели багато часу в зоні відчуження та відповідають на питання, чи справді це, як дехто вважає, моторошна місцевість із мутантами, як вона сьогодні виглядає, якою стане в майбутньому. Глядачі побачать, в якому стані перебуває сумнозвісний 4-ий аварійний енергоблок, а також познайомляться з історіями людей, чиє життя або робота пов’язані з Чорнобилем.

«Люди Зони» — це нагадування про те, що Чорнобиль, попри всю трагічність, із якою пов’язане це місце, — унікальний об’єкт для науки, який може допомогти всьому світові не вчинити ядерного самогубства. Він неймовірно небезпечний, але й дає людям досвід, який ми можемо повернути на благо.

Дивіться документальний проєкт «Люди Зони» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ 26 квітня, у мобільному застосунку suspilne.tv, а також на платформі каналу в Youtube.

Читайте також: