:
На UA: ПЕРШИЙ відбудеться прем’єра серіалу «Століття Якова»

На UA: ПЕРШИЙ відбудеться прем’єра серіалу «Століття Якова»

06 травня 2021

У суботу, 8 травня, о 17:50 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбудеться прем’єра українського драматичного мінісеріалу «Століття Якова». Серіал є екранізацією однойменного роману письменника Володимира Лиса, який став лауреатом премії Коронація слова.

Читайте також: Кліп на пісню «SHUM» увійшов до 10 найпопулярніших відео

Сюжет серіалу поділяється на дві лінії — минуле та сьогодення. Головний герой, волинянин Яків Мех, напередодні свого столітнього ювілею намагається відтворити власне життя у спогадах. За 100 років блукання на землі чоловік пережив багато чого: любов, війну, розлуку, зраду, моменти злетів і падінь. На його очах будувалися й руйнувалися цілі імперії в той час, коли він хотів збудувати власне щастя. Історія Якова — це не просто життєпис однієї людини, а картина життя цілого народу в період епохальних зрушень.

Роль літнього Якова у фільмі виконав заслужений артист України Станіслав Боклан, а молодого Якова зіграв заслужений артист України Роман Луцький. Також у фільмі знялися Наталія Доля, Ганна Топчій, Людмила Загорська та багато інших відомих акторів театру й кіно.

Показ перших двох серій розпочнеться о 17:50 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а завершальні дивіться о 21:25 одразу по завершенні випуску Новин. Повторний показ серіалу відбудеться у неділю, 9 травня, о 15:55 з продовженням о 18:20.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ щовихідних показує якісні українські й зарубіжні фільми.

Читайте також: