:
День пам’яті та примирення — спецефір «Суспільної студії» на UA: ПЕРШИЙ

День пам’яті та примирення — спецефір «Суспільної студії» на UA: ПЕРШИЙ

07 травня 2021

У суботу, 8 травня, на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ розпочнеться тригодинний спецефір «Суспільної студії» до Дня пам’яті та примирення, присвяченого пам’яті жертв Другої світової війни.

Читайте також: «ГУЛАГ. Історія» — ексклюзивна прем’єра на UA: КУЛЬТУРА

У прямому ефірі «Суспільної студії» працюватимуть ведучі Анатолій Єрема та Ігор Шавро. Вони разом з гостями обговорюватимуть історичний контекст, що супроводжує День пам’яті та примирення, і як його відзначають в Україні й за кордоном. Зокрема, йтиметься про Німеччину та Францію, звідки будуть прямі включення у спецефір. Глядачам розкажуть, чому червоний мак став візуальним символом цього дня, і що він означає.

В обговоренні візьмуть участь: головний редактор Дирекції телебачення Суспільного мовлення, голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Юрій Макаров, історик Олександр Зінченко, політичний діяч, син командувача УПА Юрій-Богдан Шухевич, ветеран радянської РККА Василь Клюй, політик та колишній голова «УНА-УНСО» Андрій Шкіль, журналіст Олександр Голубов.

Під час ефіру відбудуться включення з різних регіонів України, зокрема зі Львова, Харкова, Одеси та Дніпра. Глядачі зможуть дізнатися історії жертв нацизму, учасників війни, ветеранів Червоної армії та УПА. Спробують з’ясувати, чи готові всі ці сторони до примирення в умовах ідеологічного протистояння та на тлі спроб розколоти українське суспільство за допомогою теми війни.

Дивіться спецефір «Суспільної студії» до Дня пам’яті та примирення 8 травня о 9:05 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та у мобільному застосунку suspilne.tv.

Читайте також: