:
День пам’яті та примирення і боротьба за «Нафтогаз» — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

День пам’яті та примирення і боротьба за «Нафтогаз» — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

10 травня 2021

У понеділок, 10 травня, о 21:35 в ефірі суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» обговорять теми, пов’язані з історичними суперечками навколо відзначення дат, пов’язаних із капітуляцією Німеччини, та скандальною зміною керівництва НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: Вечірні Новини на UA: ПЕРШИЙ виходитимуть з нової студії

У першому блоці токшоу ведучі Мирослава Барчук та Павло Казарін, а також співведучий, редактор VoxCheck Максим Скубенко, разом із запрошеними гостями обговорять тематику історичної пам’яті та спадок Другої світової війни для України. День пам’яті та примирення чи День перемоги над нацизмом — яку дату мають відзначати українці? Хто і з якою метою просуває в Україні російські наративи щодо дати «9 травня»? Як протидіяти привласненню Кремлем заслуг інших народів у перемозі над нацизмом?

Відповіді на ці запитання спробують дати народна депутатка фракції «Слуга народу» Мар’яна Безугла, народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Володимир В’ятрович, голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович, перша заступниця голови Українського інституту національної пам’яті у 2014–2020 роках, експертка Центру досліджень визвольного руху Аліна Шпак, дипломат і перекладач Дмитро Чекалкін та співкоординатор руху «Простір свободи» Тарас Шамайда.

У другій частині токшоу візьме участь новопризначений голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко. Він відповідатиме на запитання ведучих та учасників програми щодо причин і обставин звільнення попереднього очільника підприємства — Андрія Коболєва та підвищення ефективності діяльності державної компанії.

У дискусії візьмуть участь Державна уповноважена Антимонопольного комітету України у 2015–2019 роках Агія Загребельська, виконавчий директор «Центру економічної стратегії» Гліб Вишлінський, журналістка видання «Цензор.нет» Тетяна Ніколаєнко, редактор порталу «Наші гроші» Юрій Ніколов.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-каналі, а також слухайте в ефірі UA: Українське радіо. Для глядачів з вадами слуху працюватиме сурдопереклад жестовою мовою.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: