:
Справа Медведчука та перестановки в уряді — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

Справа Медведчука та перестановки в уряді — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

17 травня 2021

У понеділок, 17 травня, о 21:35 в ефірі суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» традиційно обговорять актуальні теми української політики та суспільства: справу проти Віктора Медведчука, кадрові перестановки в уряді та долю меморіального комплексу в Бабиному Яру.

Читайте також: Юрій Макаров та Ольга Сніцарчук — ведучі церемонії Премії Ґонґадзе на UA: КУЛЬТУРА

У першій частині програми ведучі Мирослава Барчук та Павло Казарін, а також співведучий, редактор VoxCheck Максим Скубенко разом із запрошеними гостями обговорять кримінальне переслідування Віктора Медведчука та можливі кадрові зміни в українському уряді. Чим закінчиться судовий розгляд справи за звинуваченням у державній зраді проросійського політика та чи є вона початком боротьби з олігархами? Чому міністри інфраструктури та економіки одночасно написали заяви про відставку? І чи звільнить парламент міністра охорони здоров’я Максима Степанова?

Відповіді на ці запитання спробують дати заступниця голови парламентської фракції «Слуга народу» Олена Шуляк, народний депутат фракції «Голос» Ярослав Юрчишин, народний депутат від фракції «Слуга народу» Микита Потураєв, народний депутат, член депутатської групи «Довіра» Сергій Шахов, народний депутат фракції «Європейська солідарність» Микола Величкович та в.о. Генерального прокурора у 2020 році Віктор Чумак.

Скайпом приєднається народний депутат фракції «Опозиційна платформа - За життя» Юрій Загородній.

У другому блоці токшоу відбудеться дискусія навколо будівництва Меморіального комплексу в Бабиному Яру. Чому органи влади обрали приватний проєкт? І чи правильно фінансувати його грошима російських бізнесменів?

В обговоренні візьмуть участь співпрезидент Асоціації єврейських організацій та общин (ВААД) України Йосиф Зісельс; історик, керівник Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолій Подольський; заступник генерального директора Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» Руслан Кавацюк, шеф-редактор дирекції телебачення Суспільного мовлення Юрій Макаров.

Скайпом до дискусії приєднається завідувач відділу новітньої історії та політики Інституту історії України Національної академії наук України Георгій Касьянов. Також скайпом приєднається голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-каналі, а також слухайте в ефірі UA: Українське радіо. Для глядачів з вадами слуху працюватиме сурдопереклад.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: