:
Прем’єра власного проєкту-розслідування «Хвиля» на UA: ПЕРШИЙ

Прем’єра власного проєкту-розслідування «Хвиля» на UA: ПЕРШИЙ

19 травня 2021

У неділю, 23 травня, о 13:30 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбудеться прем’єра документального проєкту-розслідування власного виробництва «Хвиля». Автори проєкту покажуть історію молодої лікарки, яка загинула, рятуючи пацієнтів під час пандемії коронавірусу.

Читайте також: Юрій Макаров та Ольга Сніцарчук — ведучі церемонії Премії Ґонґадзе на UA: КУЛЬТУРА

У лютому 2021 року в Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа, яка миттєво знищила палату реанімації. Загинули троє пацієнтів, які лежали під апаратами ШВЛ, та 26-річна лікарка-анестезіолог Ольга Гліва.

Розслідування авторів Інни Білецької, Катерини Лихогляд, Алли Садовник та Дмитра Бондаря та режисера Олександра Стратонова відкриває нову реальність, із якою зіткнулася українська медицина в часи епідемії COVID-19. Крізь призму життя та смерті молодої лікарки автори показують нові загрози, продиктовані пандемією. Чому сталася пожежа у реанімації, чи можна було її уникнути та які таємниці приховані в медичній системі — дізнавайтеся про це у проєкті «Хвиля» на UA: ПЕРШИЙ.

Дивіться прем’єру розслідування «Хвиля» 23 травня о 13:30 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та о 20:00 на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ.

Нагадаємо, фільм-розслідування Суспільного «Помилка 83» потрапила до шорт-листа премії «Честь професії».

Зазначимо, Суспільний мовник регулярно презентує фільми-розслідування власного виробництва. У березні цього року відбулася прем’єра документального розслідування «Зупини мене, якщо зможеш».

Читайте також: