:
Частка аудиторії фіналу Євробачення у 4,4 раза перевищила середні показники каналу UA: ПЕРШИЙ

Частка аудиторії фіналу Євробачення у 4,4 раза перевищила середні показники каналу UA: ПЕРШИЙ

25 травня 2021

Середня частка трансляції фіналу Пісенного конкурсу Євробачення-2021, що відбувся 22 травня, на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ становила 7,2% (за аудиторією віком 18–54 у містах понад 50 тисяч мешканців).

За аудиторією віком від 18 років цей показник становить 5,14%. Загалом шоу Євробачення на телеканалі UA: ПЕРШИЙ побачило понад 1 млн 356 тис. глядачів. Показники частки аудиторії трансляції перевищили середню частку каналу за травень у 4,4 раза.

«Ми раді, що конкурс Євробачення залишається улюбленим святом для мільйонів українців, пишаємося виступом гурту Go_A та роботою всієї команди, яка протягом року готувалася до Євробачення», — зазначив член правління Суспільного мовника, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін.

Стрім коментування шоу Євробачення ведучого Тімура Мірошниченка з коментаторської студії на ютубі UA: ПЕРШИЙ переглянуло майже 300 тис. користувачів.

На сайті телеканалу UA: ПЕРШИЙ фінал Євробачення-2021 побачило понад 90 тисяч, а на сайті eurovision.ua — 76 тисяч користувачів.

Виступ українського гурту Go_A на фейсбук-сторінці одночасно переглянули понад 7 тисяч користувачів.

Зазначимо, переможцем 65-го Пісенного конкурсу Євробачення-2021 став представник Італії — гурт Måneskin. Гурт Go_A з піснею «SHUM» посів п’яте місце.

Нагадаємо, Суспільний мовник традиційно транслює Пісенний конкурс Євробачення. Цьогоріч прямі ефіри двох півфіналів та фіналу відбулися на різних платформах Суспільного: телебаченні, радіо та діджитал-платформі.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 18+, 18-54 (50+), за показниками rat%, shr%. Показник cov# за аудиторією 4+. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: