:
Прем’єра фільму «Річард Левове Серце: Повстання» на UA: ПЕРШИЙ

Прем’єра фільму «Річард Левове Серце: Повстання» на UA: ПЕРШИЙ

17 червня 2021

У суботу, 19 червня, о 15:40, на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбудеться прем’єра історичного бойовика «Річард Левове Серце. Повстання», в якому показано молоді роки легендарного англійського правителя.

Читайте також: Суспільні телеканали в усіх регіонах покажуть концерт «Народна пісня» від UA: ПОДІЛЛЯ

Друга половина 12 століття — між середньовічними Англією та Францією триває запекла боротьба. На чолі Англії стоїть владний та жорстокий король Генріх ІІ, який вміло протистоїть французькому королю. Дружина-королева Генріха ІІ щиро ненавидить чоловіка, а тому підмовляє свого сина Річарда піти проти нього. Син погоджується організувати заколот проти батька. Річард збирає військо й сподівається заручитися підтримкою народу, що воліє бачити нового короля. Та Генріх ІІ не збирається складати зброї й перед рідною кров’ю. Жага влади затьмарює розум обох, син та батько зійдуться у смертельній битві.

Фільм режисера Стефано Мілла — це художнє переосмислення реальних історичних подій. Режисер показав історію, як насправді прийшов до влади майбутній король Англії Річард Левове Серце.

Повтор фільму дивіться у неділю, 20 червня, о 23:35 та в понеділок, 21 червня, о 11:50.

Також у суботу та неділю о 17:40 та у понеділок о 17:50 телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже історичний драматичний серіал «Римська імперія». Події розгортаються у ІІ столітті до нашої ери. Генерал Сервій Сульпіцій Гальба повертається після воєнної кампанії у Нумансії. Його політичні противники у Римі досягаються своїх цілей: Гальбу позбавляють регалій, а сенат відмовляється від нього. Його дружина Клавдія разом із сином втікає до чоловіка, який раніше підставив Гальбу — Квінта Сервілія Сципіона. Сервій Гальба вирішує помститися кривднику, повернутися на політичну арену Риму та відновити славу свого імені.

Дивіться фільм «Річард Левове Серце. Повстання» та серіал «Римська імперія» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та у мобільному застосунку suspilne.tv.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ щовихідних показує якісні українські й зарубіжні фільми.

Читайте також: