:
Медалі, талісман та логотип Олімпійських ігор у Токіо–2020

Медалі, талісман та логотип Олімпійських ігор у Токіо–2020

23 червня 2021

З 23 липня по 8 серпня суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ транслюватиме літні Олімпійські ігри у Токіо–2020. За 30 днів до початку ігор дізнавайтеся, що означає логотип Токіо–2020, хто є талісманом змагань та як виготовляли олімпійські медалі для майбутніх чемпіонів.

Читайте також: 5 найцікавіших фактів про Літню Олімпіаду в Токіо

Логотип

Офіційний логотип Олімпійських ігор у Токіо–2020 зібраний з трьох різних прямокутних форм, що об’єднуються в єдине кільце. Сплетіння прямокутників створює «шаховий візерунок» у синьо–білих кольорах — «ітімацу», який був популярним в епоху Едо — історичну добу Японії з 1603 по 1868 рік. За задумом, різні за розмірами й формою прямокутники відображають різноманіття. Попри те, що люди різняться між собою, завдяки взаємоповазі та підтримці різноманіття стає одним цілим. Основний меседж олімпійської спільноти закладений у цей логотип — незалежно від здібностей ми єдині у своїй людяності.

Талісман

Талісманом майбутніх ігор став вигаданий персонаж — робот Мірайтова. Його ім’я складається з двох японських ієрогліфів, що у перекладі означають «майбутнє» та «вічність». Його другом є офіційним талісман літніх Паралімпійських ігор у Токіо–2020 Сомейті. Це ім’я означає один з видів сакури, а також співзвучне з англійським виразом «so mighty» — «такий могутній». Імена для обох талісманів шляхом голосування обирали японські школярі.

Медалі

Цьогорічні медалі будуть особливими, адже вони виготовлені зі вторинної сировини — переробленої електроніки. Для виготовлення золотих, срібних та бронзових нагород у Японії ще з 2017 року почали масово збирати вживані смартфони та планшети. На лицевій стороні медалі зображений логотип ігор, який з усіх боків оточений тривимірним вихором. На зворотному боці зображена давньогрецька богиня Ніка, яка уособлює звитягу та є богинею перемоги.

Нагадаємо, щонеділі у проєкті «Дорога до Токіо» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ показують все найцікавіше про майбутні Олімпійські ігри у Токіо–2020.

Читайте також: