:
25–та річниця прийняття Конституції — спецефір на UA: ПЕРШИЙ

25–та річниця прийняття Конституції — спецефір на UA: ПЕРШИЙ

25 червня 2021

У понеділок, 28 червня, о 09:05 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ проведе спеціальний ефір «Суспільна студія. Моя Конституція. 25 років» до 25–ої річниці прийняття Верховною Радою Конституції України. Трансляція відбудеться спільно з парламентським телеканалом «Рада».

Читайте також: Розпочалися зйомки телесеріалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

Для глядачів цього дня у студії працюватимуть ведучі Інна Неродик та Роман Сухан.

З Площі Конституції включатиметься Ігор Шавро, який буде одним з ведучих спільного ефіру з телеканалом «Рада». В парі з Ігорем працюватиме ведуча Олександра Бондарчук. Біля пам’ятника Пилипу Орлику на столичній Алеї лип глядачів Суспільного мовника вітатиме ведуча «Суспільної студії» Інна Москвіна.

Під час спецефіру глядачі дізнаються як українським парламентом приймалася Конституція в 1996 році, наскільки складною була конституційна ніч, як вирішувалися принципові питання Криму і прапора. Також покажуть хронологію внесення змін до головного законодавчого документа країни, ставлення українців до Дня Конституції та наскільки добре наші співвітчизники знають свої права та обов’язки, прописані в основному законі країни.

Історичну довідку для глядачів надасть історик, автор сценарію документального серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» Олександр Зінченко. Крім того, відбудеться трансляція наживо урочистого засідання Верховної Ради України та ексклюзивне інтерв’ю з головою парламенту Дмитром Разумковим.

Дивіться спеціальний проєкт «Суспільна студія. Моя Конституція. 25 років» у понеділок о 09:05 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, у мобільному застосунку suspilne.tv та на парламентському телеканалі «Рада».

Читайте також: