:
Кіновечір на UA: ПЕРШИЙ

Кіновечір на UA: ПЕРШИЙ

02 липня 2021

У суботній вечір 3 липня в ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ глядачі побачать захопливі українські фільми різних часів — «Легенда Карпат» і «Веселі Жабокричі».

Читайте також: Дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Чебан у програмі «Дорога до Токіо» на UA: ПЕРШИЙ

О 17:50 розпочнеться історично-пригодницький фільм Сергія Скобуна «Легенда Карпат». Події розгортаються в українських Карпатах 18 століття. Життя простих людей під гнітом польської шляхти, молдовських бояр та угорських феодалів було нестерпним. Активний спротив чинили загони опришків на чолі з Олексою Довбушем. І до яких би підступних методів не вдавались його вороги, для перемоги над сміливими опришками та українським Робін Гудом — цього було мало.

Головну роль виконав лідер гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин. Кохану Олекси Довбуша Марічку зіграла співачка, представниця України на пісенному конкурсі «Євробачення-2014» Марія Яремчук.

О 19:40 аудиторію розважить комедійний мюзикл Віктора Іванова «Веселі Жабокричі». Сільський старшина, після важкого запою, втративши лік дням, вирішив пити не кожен день, а через день. Через те, що ніхто не зривав листків календаря, він заборонив молоді збиратися вечорами на гуляння. Але саме цього вечора має відбутися перше побачення Оленки й Тимоша. Кмітливі парубки та дівчата вирішують допомогти закоханим і зробити так, щоб старшина забув про свою заборону.

Фільм знятий за мотивами класичних українських комедій Марка Кропивницького, Миколи Гоголя, Івана Котляревського та Степана Васильченка. Головні ролі виконали Микола Гриценко, Надія Ізюмська, Володимир Кошель, Микола Яковченко.

Дивіться кінопоказ українських фільмів різних часів 3 липня на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також у мобільному застосунку suspilne.tv для iOS та Android.

Читайте також: