:
На час Олімпіади релігійні богослужіння транслюватимуться на UA: КУЛЬТУРА

На час Олімпіади релігійні богослужіння транслюватимуться на UA: КУЛЬТУРА

16 липня 2021

З 25 липня, на час Олімпіади в Токіо, трансляції богослужінь Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, Римо-католицької церкви в Україні проводитимуться на телеканалі UA:КУЛЬТУРА. Такі зміни стануться у зв’язку із тим, що традиційний транслятор богослужінь — телеканал UA:ПЕРШИЙ — щоденно транслюватиме наживо змагання Токіо-2020.

Читайте також: Олімпійські ігри у Токіо-2020: розклад трансляцій на UA: ПЕРШИЙ

Окрім традиційних недільних літургій, у липні телеглядачі зможуть також побачити трансляції богослужінь з нагоди 1033-ї річниці хрещення Русі-України:

  • 27 липня о 17:00 з Михайлівського Золотоверхого собору ПЦУ транслюватиметься Всенічне бдіння напередодні вшанування святого рівноапостольного князя Володимира;
  • 28 липня о 9:00 розпочнеться літургія в день відзначення 1033-ї річниці хрещення Русі-України, а пізніше у цей же день — молебень біля пам’ятника князю Володимиру у Києві.

Зазначимо, канал UA: КУЛЬТУРА має загальноукраїнське покриття, тотожне каналу UA: ПЕРШИЙ — ефірне, кабельне та ОТТ. Тож віряни в жодному разі не будуть позбавлені можливості дивитися релігійні трансляції.

Дивіться релігійні трансляції з 25 липня на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА.

Нагадаємо, з кінця березня 2020 року три загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ транслюють богослужіння й інші обрядові заходи, щоб задовольнити духовні потреби вірян, які через карантинні обмеження не мають змоги відвідувати храми.

Читайте також: