:
Святковий спецефір до Дня прапора та Дня Незалежності на UA: ПЕРШИЙ

Святковий спецефір до Дня прапора та Дня Незалежності на UA: ПЕРШИЙ

20 серпня 2021

23 та 24 серпня до Дня державного прапора та Дня Незалежності суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ підготував для глядачів прямі трансляції урочистих заходів з Майдану Незалежності, прем’єру семисерійного документального серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла», спецвипуск суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» та низку тематичних проєктів.

Читайте також: Суспільне готує масштабні спецпроєкти до Дня Незалежності України

23 серпня – День державного прапора

О 8:30 розпочнеться спецефір «Суспільної студії» з ведучими Інною Неродик та Романом Суханом. Орієнтовно о 8:45 розпочнеться пряма трансляція церемонії підняття Державного Прапора України у селі Мар’янівка на Черкащині. Мар’янівка — географічний центр України і напередодні Дня Незалежності там відкриють арт об’єкт «Серце України», який символічно поєднує всі області України.

О 9:30 дивіться документальний проєкт Суспільного мовлення «Мій прапор». Авторка Євгенія Подобна покаже історії трьох мешканців Донбасу, які під час окупації регіону 2014 року російськими військами залишилися вірними Україні й національному стягові.

Із 11:20 до 16:30 UA: ПЕРШИЙ покаже спецефір «Суспільної студії» — міжнародний саміт «Кримська платформа». Це перша масштабна подія в Україні за участі близько 30 країн, де обговорюватимуть шляхи деокупації Криму на міжнародному рівні.

О 17:00 відбудеться прем’єра документального серіалу власного виробництва Суспільного мовника «Колапс: як українці зруйнували імперію зла». Стрічка розповість про роль українців у розпаді СРСР та здобуття незалежності. У серіалі представлений український погляд на глобальні події. Автором сценарію є історик Олександр Зінченко. 23 серпня дивіться перші чотири серії проєкту. Вони розкажуть про події 19-22 серпня 1991 року, наслідки перевороту ГКЧП для України та підготовку до проголошення Незалежності в Києві.

О 21:35 у телеефірі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-сторінці каналу дивіться старт нового сезону суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік». Ефір присвятять саміту «Кримська платформа», планам щодо привернення уваги міжнародної спільноти до теми окупації Криму Росією та стратегії повернення півострова Україні. Гостями ефіру стануть народна депутатка від фракції «Європейська солідарність» Іванна Климпуш-Цинцадзе, народна депутатка від фракції «Слуга народу» Марина Бардіна, народний депутат від фракції «Голос» Сергій Рахманін, головна редакторка онлайн-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва.

24 серпня — День Незалежності України

О 8:00 UA: ПЕРШИЙ транслюватиме Міжконфесійний захід "Молитва за мир та благословення України" зі Собору Святої Софії. Святковt богослужіння відбуватимtться за участі глав українських конфесій. Богослужіння відвідає президент Володимир Зеленський.

О 8:40 в спецефірі «Суспільної студії» з ведучими Інною Неродик та Романом Суханом розпочнуть трансляцію урочистостей на Майдані Незалежності. Телеканал покаже парад військ за участі понад 5000 військовослужбовців та військової техніки.

Під час ефіру «Суспільної студії» гості студії розкажуть, якою стала Україна за 30 років Незалежності, серед них: народний депутат України 6-ти скликань, учасник дисидентського руху Ярослав Кендзьор, прем’єр-міністр України у 2014-2016 роках Арсеній Яценюк, депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс, перший заступник голови депутатської фракції партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, бойовий генерал-лейтенант, народний депутат фракції «Європейська солідарність» Михайло Забродський та інші.

  • Дивіться спецефір «Суспільної студії», присвячений Дню Незалежності, на ютуб-сторінці UA: ПЕРШИЙ.
  • Урочисте засідання Верховної Ради о 13:00 дивіться на фейсбук-сторінці UA: ПЕРШИЙ.

О 18:00 дивіться продовження документального серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла». У цей день будуть транслюватися заключні три серії, які розкажуть про події 23 і 24 серпня 1991 року та події, що відбулися після проголошення Незалежності України включно із референдумом 1 грудня того року.

О 21:35 дивіться спецвипуск суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік», присвячений здобуткам і поразкам 30 років Незалежності України. Для користувачів веб-платформ токшоу транслюватиметься на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ. У випуску візьмуть участь: арт-менеджерка, директорка державного підприємства Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» Олеся Островська-Люта, експерт з довготермінових стратегій, учасник Несторівської експертної групи Євген Глібовицький, український підприємець, громадський діяч Валерій Пекар, волонтер, громадський діяч, засновник та керівник благодійного фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега, голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович, також до ефіру приєднається журналістка і телеведуча Яніна Соколова.

Нагадаємо, Суспільний мовник підготував низку тематичних спецпроєктів до Дня державного прапора та Дня Незалежності.

Читайте також: