:
Понад 2 мільйони глядачів переглянули серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» на UA: ПЕРШИЙ

Понад 2 мільйони глядачів переглянули серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» на UA: ПЕРШИЙ

25 серпня 2021

Документальний серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ переглянули понад 2 мільйони 100 тисяч глядачів (аудиторія 4+, вся Україна). Трансляція документального серіалу про український погляд на розпад СРСР і здобуття Україною Незалежності, відбулася 23 і 24 серпня.

При цьому, середня частка аудиторії каналу UA: ПЕРШИЙ під час показу серіалу склала 1,31 % (аудиторія 18+, вся Україна). Найвищий показник отримала остання сьома серія «На межі ядерної війни. Колапс на Різдво» - частка аудиторії 1,89 % (аудиторія 18+, вся Україна). Серія розповідає про події, що відбулися після проголошення Незалежності України, референдум 1 грудня 1991 року щодо проголошення Незалежності України і остаточне припинення існування СРСР.

Читайте також: UA: ПЕРШИЙ став лідером серед телеканалів, які транслювали Парад до Дня Незалежності

Загалом показник слоту 23-24 серпня, коли відбувся прем’єрний показ документального циклу зріс на 54% (аудиторія 18+, вся Україна).

«Я задоволений результатами, враховуючи неможливість рекламувати себе поза межами системи Суспільного через законодавчі обмеження. Виходить, що промо кампанія такого продукту базується на роботі нашого піар-департаменту та постах учасників процесу в соціальних мережах. Тож для нас будь який вихід за рамки звичної аудиторії завжди досягнення! Сподіваюся, що всі, хто не встиг побачити в ефірі, віднайдуть його після 27-го серпня на нашому ютуб-каналі», — розповів Ярослав Лодигін, член правління, відповідальний за платформу телебачення Суспільного.

У свою чергу сценарист документального циклу Олександр Зінченко переконаний, що стрічка має знайти свого глядача в українських школах.

«Насправді мені дуже дивно, що ніхто до нас за 30 років Незалежності не зробив цієї роботи. Гештальт закритий. Це кіно будуть наступні десять років показувати в школах» — зазначив Олександр Зінченко.

Нагадаємо, що виробництвом серіалу «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» на замовлення Суспільного мовника займалася команда кінематографістів документалістів з «Esse Production House». Режисер серіалу — Сергій Лисенко, сценарист — Олександр Зінченко. Оператор — Сергій Михальчук. Продюсер та автор ідеї — Ярослав Лодигін. Продюсери — Віталій Шеремєтьєв, Ольга Безхмельниціна, Ірина Бубнова, Сергій Недзельський.

Читайте також: