:
«День страху»: онлайн-прем’єра серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

«День страху»: онлайн-прем’єра серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

27 серпня 2021

У п’ятницю 27 серпня, на ютуб-каналі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ відбудеться онлайн-прем’єра першої серії документального серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла». Серія з назвою «День страху» розповідає про події 19 серпня 1991 року в Києві на тлі спроби перевороту ГКЧП у Москві.

Читайте також: UA: ПЕРШИЙ став лідером серед телеканалів, які транслювали Парад до Дня Незалежності

Серед головних героїв епізоду: Леонід Кравчук, Євген Марчук, Оксана Забужко, Іван Заєць, Марта Дичок, Микола Вересень, Ярослав Кендзьор та інші.

Виробництвом документального серіалу «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» на замовлення Суспільного мовника займалася команда кінематографістів документалістів з Esse Production House. Режисер серіалу — Сергій Лисенко, сценарист — Олександр Зінченко. Оператор — Сергій Михальчук. Продюсер та автор ідеї — Ярослав Лодигін. Продюсери — Віталій Шеремєтьєв, Ольга Бесхмельниціна, Ірина Бубнова, Сергій Недзельський.

Нагадаємо, що документальний серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ переглянули понад 2 мільйони 100 тисяч глядачів (аудиторія 4+, вся Україна). Трансляція документального серіалу про український погляд на розпад СРСР і здобуття Україною Незалежності відбулася 23 і 24 серпня.

Переглядайте серію «День страху» 27 серпня о 20:30 на ютуб-сторінці UA: ПЕРШИЙ.

Наступні шість серій виходитимуть кожної п’ятниці на ютуб-сторінці UA: ПЕРШИЙ. Підписуйтесь на канал, щоб не пропустити.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 4+, 18+ за показниками rat%, shr%. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: