:
Спецефір та тематичні проєкти до Дня пам’яті загиблих захисників України на Суспільному

Спецефір та тематичні проєкти до Дня пам’яті загиблих захисників України на Суспільному

28 серпня 2021

У неділю, 29 серпня, в День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА підготували низку тематичних спецефірів та проєктів.

Читайте також: Справжні історії від учасників форуму Світового конгресу українців на Суспільному

О 12:00 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ буде хвилина мовчання у пам’ять про загиблих захисників України.

О 12:01 розпочнеться спецефір «День пам’яті захисників України», під час якого транслюватиметься поминальне богослужіння «Героям слава! Пам’ять живе», молебень за мир в Україні. Богослужіння очолить Блаженніший митрополит Православної церкви України Епіфаній за участю військових капеланів, які приїхали з фронтів Донецької та Луганської областей. Молебень відбудеться біля «Стіни пам’яті полеглих захисників України».

О 17:30 продовжиться спецефір «День пам’яті захисників України», у «Суспільній студії» ведучий Роман Сухан поспілкується з гостями студії — екскомандиром батальйону «Мироворець» Андрієм Тетеруком та Героєм України, начальником Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, генерал-майором Збройних сил Ігорем Гордійчуком.

Цього дня суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА покаже низку документальних проєктів, присвячених подвигам захисників України.

О 16:40 транслюватиметься документальний проєкт «Спецназ: повернись живим», в якому передано реальне бойове життя бійців українських військових формувань спеціального призначення. Матеріали для проєкту знімали в реальних бойових умовах на фронті російсько-української війни. Автори проєкту показали, як працюють ті підрозділи, до висвітлення діяльності яких журналістів раніше не допускали.

В 17:35 відбудеться показ документального проєкту «Іловайськ. 08.2014». Він розповідає про найбільш криваві й драматичні події війни. Це історія про героїзм українських військовослужбовців, які потрапили в «Іловайський котел». Матері загиблих воїнів, їхні побратими й військова медсестра розкажуть усю правду про страшну трагедію.

О 20:00 покажуть документальний проєкт власного виробництва «Хрест перший. Блокпост під Волновахою». Глядачі зможуть дізнатися історію подій 22 травня 2014 року на блокпосту № 10. Тоді в бою із окупантами загинули 17 військовослужбовців 51-ої окремої механізованої бригади ЗСУ. Більшість загиблих були уродженцями Волинської та Рівненської областей.

О 21:00 глядачі зможуть переглянути документальний проєкт «Рубікон війни». Він пояснює, чому російсько-українська війна не є локальним конфліктом. Це один із найбільш запеклих гібридних військових конфліктів XXI сторіччя. Від того, як його буде розв’язано, залежить доля не лише України і Росії, але й доля Європи та цілого світу.

Нагадаємо, що в Україні втретє відзначатиметься День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте також: