:
Фінішна пряма Паралімпійських ігор у Токіо-2020 — трансляції десятого дня на UA: ПЕРШИЙ

Фінішна пряма Паралімпійських ігор у Токіо-2020 — трансляції десятого дня на UA: ПЕРШИЙ

02 вересня 2021

У п’ятницю, 3 вересня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ транслюватиме змагання з плавання, легкої атлетики, веслування, кульової стрільби та велоспорту на Паралімпійських іграх у Токіо-2020.

Читайте також: UA: КУЛЬТУРА покаже найцікавіші моменти й інтерв’ю з Венеційського кінофестивалю

Українські плавці вже встигли завоювати 39 медалей, з них 15 — золоті, що дозволяє збірній України займати третє місце у медальному заліку з плавання. Цього дня Україну представлять плавці: Максим Крипак, який вже став чотириразовим паралімпійським чемпіоном у Токіо, Олександр Комаров, Єлизавета Мерешко, Анна Гонтар, Анастасія Завалій, Денис Дубров, Андрій Трусов, Євгеній Богодайко, Дмитро Виноградець, Ольга Свідерська, Марина Вербова, Юлія Сафонова, Данило Чуфаров, Ілля Яременко, Катерина Ткачук, Марина Піддубна, Денис Остапченко, Сергій Паламарчук, Юрій Дворський, Віктор Смирнов та Михайло Сербін.

У легкій атлетиці Україна також матиме велике представництво: Орися Ільчина виступатиме у штовханні ядра, Микола Жабняк змагатиметься у метанні диска, а Зоя Овсій — у метанні булави. Також на різних дистанціях за медалі змагатимуться бігуни Павло Волюкевич, Людмила Даниліна, Оксана Ботурчук, Ярослав Окапінський, Роман Павлюк та Олександр Литвиненко.

У кульовій стрільбі Україну представлять Юрій Стоєв та Андрій Дорошенко у стрільбі з гвинтівки на дистанції 50 метрів. В аналогічній дисципліні у жінок виступатиме Ірина Щетнік.

Єгор Дементьєв представлятиме Україну у велоспорті — шосейна гонка, груповий старт.

Графік трансляцій 3 вересня на телеканалі UA: ПЕРШИЙ:

  • 6:00 — легка атлетика;
  • 7:00 — каное;
  • 7:30 — кульова стрільба/велоспорт;
  • 11:00 — плавання;
  • 13:00 — легка атлетика;
  • 16:00 — виступи українських спортсменів;
  • 16:30 — «Студія Паралімпійські ігри»;
  • 18:20 — виступи за участі українських спортсменів;
  • 21:20 — «Доба Паралімпійських ігор»;
  • 22:05 — виступи за участі українських спортсменів.

Наразі українські паралімпійці виграли 84 медалі: 20 — золотих, 39 — срібних та 25 бронзових. Наразі збірна України посідає п’яте місце у медальному заліку.

Зазначимо, літні Паралімпійські ігри у Токіо-2020 завершуються 5 вересня. Суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ транслюватиме церемонію закриття Ігор.

Дивіться літні Паралімпійські ігри у Токіо-2020 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та стежте за новинами Паралімпіади на діджитал-платформі Суспільне Спорт.

Читайте також: