:
Що «виграє» суспільство від реформи СБУ  — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

Що «виграє» суспільство від реформи СБУ — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

06 вересня 2021

У понеділок, 6 вересня, о 21:25 в ефірі суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» говоритимуть про те, кому потрібна реформа Служби безпеки України, та чи є в неї зайві функції, які в неї необхідно відібрати.

Читайте також: «Ніч гніву»: онлайн-прем’єра другої серії серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

Ведучі програми Мирослава Барчук та Павло Казарін, а також співведучий, редактор VoxCheck Максим Скубенко разом із запрошеними гостями шукатимуть відповіді на питання, чи вдасться провести ефективну реформу СБУ — чи є в парламенті голоси для ухвалення відповідних законодавчих ініціатив, чи має вище керівництво України політичну волю для цього, та чи перекриє реформа можливості для силовиків тиснути на бізнес з метою незаконного збагачення під прикриттям боротьби з економічною злочинністю. Глядачі дізнаються, чому СБУ має займатися питаннями національної безпеки, а розслідування корупційних та економічних злочинів не повинні входити до переліку її повноважень, та чи зможуть при цьому новостворені правоохоронні органи ефективно боротися з корупцією та економічною злочинністю.

В обговоренні візьмуть участь представниця парламентської фракції «Слуга народу» Мар’яна Безугла, народна депутатка від фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, народний депутат, член депутатського об’єднання «Справедливість» Ярослав Юрчишин, народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

У програмі братимуть участь також народний депутат двох скликань, головний військовий прокурор України у 2019–2020 роках Віктор Чумак та голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

Скайпом до дискусії приєднаються виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський та співголова Комітету правової політики Американської торговельної палати в Україні Сергій Гребенюк.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» у понеділок, 6 вересня, о 21:25 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-каналі, а також слухайте в ефірі Українського радіо. Для глядачів з порушеннями слуху працюватиме сурдоперекладач.

Читайте також: