:
Понад 8 млн глядачів подивилися Паралімпійські ігри на UA: ПЕРШИЙ

Понад 8 млн глядачів подивилися Паралімпійські ігри на UA: ПЕРШИЙ

06 вересня 2021

Паралімпійські ігри у Токіо-2020 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, які відбулися з 24 серпня по 5 вересня подивилися понад 8,2 млн глядачів. Середня частка всіх трансляцій склала 1,89%.

Читайте також: Понад 2 мільйони глядачів переглянули серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» на UA: ПЕРШИЙ

Найрейтинговішою трансляцією були змагання з веслування 29 серпня — 0,57%.

Найуспішнішою за часткою переглядів стала трансляція шосейної велогонки 3 вересня — 5,59%. У цих змаганнях українець Єгор Дементьєв виборов срібло.

Трансляцію плавання 1 вересня подивилися майже 700 тис. глядачів з часткою перегляду 4,63%. В цей день плавець Максим Крипак виграв золото у запливі на 400 метрів вільним стилем, Олексій Федина — срібло на дистанції 100 метрів на спині, плавчині Яна Бережна та Ярина Матло — бронзові нагороди на дистанції 100 метрів на спині у різних класах.

Майже 900 тис. глядачів переглянули змагання з легкої атлетики 2 вересня, частка 1,50%. В цей день Оксана Ботурчук разом з супроводжувальним Микитою Барабановим стала Паралімпійською чемпіонкою у бігу на дистанції 100 метрів.

Змагання з веслувального спорту 29 серпня зібрали частку переглядів 4,21%. Змагання подивилися понад 555 тис. глядачів. Цього дня в академічному веслуванні золото здобув Роман Полянський в одиночному запливі на 2000 метрів. Також виборола бронзу у змаганнях змішаних команд українська збірна у складі Олександри Полянської, Дарії Котик, Станіслава Самолюка, Максима Жука та кермової Юлії Маласай.

Зазначимо, українські паралімпійці вибороли 98 медалей — 24 золотих, 47 срібних та 27 бронзових. У загальному заліку Україна посіла шосте місце. Плавець Максим Крипак — найтитулованіший спортсмен на Паралімпіаді з усіх країн. Максим став п’ятиразовим чемпіоном Паралімпійських ігор, а також додав до свого активу по одній срібній та бронзовій медалі.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ транслював літні Олімпійські ігри у Токіо-2020 та літні Паралімпійські ігри у Токіо-2020.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані про кількість глядачів (cov#) наведено для аудиторії 4+, вся Україна, про рейтинг (rat%) та частку аудиторії (shr%) - для аудиторії 18+, вся Україна. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: