:
Команда Суспільного просить вибачення за некоректну інформацію в ефірі «Студія Паралімпійські ігри»

Команда Суспільного просить вибачення за некоректну інформацію в ефірі «Студія Паралімпійські ігри»

09 вересня 2021

У п’ятницю, 3 вересня, у рубриці «Цифри» у програмі «Студія Паралімпійські ігри» на телеканалі UA: ПЕРШИЙ були порушені стандарти редакційного статуту Суспільного.

Редакційна рада Суспільного мовника 8 вересня провела позачергове засідання з приводу цього інциденту та виявила у сюжеті порушення стандарту точності й повноти інформації, відмови від дискримінації та відділення фактів від коментарів.

Команда Суспільного просить вибачення у національної паралімпійської збірної команди, Національного комітету спорту інвалідів України та всіх глядачів телеканалу UA: ПЕРШИЙ. Суспільний мовник понад усе цінує довіру глядачів, дбає про точність інформації та підкреслює, що сюжет не мав корисливої мети. Інформацію про некоректність сюжету розміщено на сторінці сайту UA: ПЕРШИЙ із записом програми.

Згідно з рекомендацією редакційної ради для недопущення некоректного висвітлення теми Паралімпіади спортивна редакція вирішила провести для команди додаткове навчання з висвітлення інклюзивної тематики, зокрема життя людей з інвалідністю.

Промоція паралімпійського спорту та формування у свідомості українців важливості інклюзії — одна з місій національного суспільного мовника. Зокрема завдяки активному висвітленню паралімпійських змагань Суспільне нагадує про важливість проблеми інклюзивності.

Читайте також: