:
Фільми «Катинь» і «Артур та Джордж» у кіновікенді на UA: ПЕРШИЙ

Фільми «Катинь» і «Артур та Джордж» у кіновікенді на UA: ПЕРШИЙ

15 вересня 2021

У суботу, 18 вересня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ запрошує до перегляду польської історичної драми «Катинь» і британського мінісеріалу «Артур та Джордж» про творця Шерлока Холмса.

Читайте також: Найочікуваніша прем’єра осені на UA: ПЕРШИЙ — соціальне токшоу «По-людськи»

О 17:55 дивіться художній фільм «Катинь» режисера Анджея Вайди, присвячений найбільшій польській трагедії XX століття. Події фільму охоплюють весь періоди Другої світової війни — з 1939 по 1945 рік. У вересні 1939-го Польща була буквально роздерта на дві частини — одні люди тікали із заходу на схід від нацистської Німеччини, інші — зі сходу на захід від радянських загарбників. У фільмі показана історія чотирьох родин польських військовослужбовців. Дружина польського офіцера Анна намагається вмовити свого чоловіка тікати з країни — він відмовляється. У цей час співробітники НКВС масово арештовують польських військових і відправляють їх у концтабори на територію СРСР. Крізь призму життя дружин затриманих офіцерів перед глядачами постає картина трагедії воєнного часу.

«Катинь» був номінований на кінопремію «Оскар» за найкращий іноземний фільм та потрапив до п’ятірки найкращих у номінації. Для знаного майстра історичного кіно Анджея Вайди картина стала однією з останніх у його кар’єрі, а композитором фільму був Кшиштоф Пендерецький.

О 20:00, з продовженням о 21:25 після випуску “Новин”, дивіться детективний мінісеріал «Артур та Джордж» про легендарного письменника сера Артура Конан Дойла. Він створив найвідомішого детектива у світі Шерлока Холмса, який вже давно почав жити власним життям. Проте і життя самого Конан Дойла сповнене пригод. Після смерті дружини письменник був у відчаї. Його секретарка Вуді ознайомила вдівця із судовою справою, де, можливо, засудили невинного. Справа засудженого юриста Джорджа Еладжи зацікавила Конан Дойла і він вирішує провести власне розслідування. Під час пошуків перед ним відкриється чимало несподіваних фактів та чи зможе Артур Конан Дойл відкрити правду?

Серіал режисера Стюарта Орма знятий за мотивами книги Джуліана Барнса, який описав реальні події з життя сера Артура Конан Дойла.

Повтори фільмів дивіться у неділю, 19 вересня: фільм «Катинь» о 15:50 та мінісеріал «Артур та Джордж» о 18:20.

Дивіться фільм «Катинь» та мінісеріал «Артур та Джордж» 18 та 19 вересня на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та у мобільному застосунку suspilne.tv.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ щовихідних показує якісні українські й зарубіжні фільми.

Читайте також: