:
«Дефолт»: онлайн-прем’єра четвертої серії серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

«Дефолт»: онлайн-прем’єра четвертої серії серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

17 вересня 2021

У п’ятницю, 17 вересня, о 20:30 на ютуб-каналі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ відбудеться онлайн-прем’єра четвертої серії документального серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла».

Серія під назвою «Дефолт» розповідає про крах економіки СРСР та його реальні причини.

Читайте також: «Без ейфорії» — онлайн-прем’єра третьої серії «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла»

Крах економіки СРСР стався вже в серпні 1991 року, під час путчу. Але знадобилося ще кілька місяців, щоб всі усвідомили цей факт. Це історія про «Бермудський трикутник» радянської економіки, у вершинах якого знаходилися три речі: нафта, зерно і танки. Що сталося з економікою «країни рад»? Коли та чому насправді відбувся економічний колапс СРСР — дивіться у четвертому епізоді документального серіалу Суспільного «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла».

Головні герої епізоду: Марія Бурмака, Віктор Пинзеник, Іван Заєць, Марта Дичок, Микола Вересень, Леонід Кравчук, Сергій Алексашенко, Артемій Троїцький, Євген Кисельов.

Першу серію під назвою «День страху» на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ уже переглянуло понад 180 тисяч глядачів*.

Виробництвом документального серіалу «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» на замовлення Суспільного мовника займалася команда кінематографістів-документалістів з Esse Production House. Режисер серіалу — Сергій Лисенко, оператор — Сергій Михальчук, продюсери — Ольга Бесхмельниціна та Віталій Шеремєтьєв.

З боку НСТУ до команди творців проєкту увійшли сценарист — Олександр Зінченко, продюсер та автор ідеї — Ярослав Лодигін, продюсери — Ірина Бубнова та Сергій Недзельський.

Нагадаємо, що документальний серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ переглянули понад 2 мільйони 100 тисяч глядачів (аудиторія 4+, вся Україна). Трансляція документального серіалу про український погляд на розпад СРСР і здобуття Україною незалежності відбулася 23 і 24 серпня.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 4+, за показниками cov#. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: