:
«Прозоро: про актуальне»: широка картина інформаційного дня на UA: ПЕРШИЙ

«Прозоро: про актуальне»: широка картина інформаційного дня на UA: ПЕРШИЙ

17 вересня 2021

У понеділок, 20 вересня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ у межах нового сезону представить оновлений формат інформаційно-аналітичних передач. Цього дня відбудеться прем’єра прямоефірного проєкту «Прозоро: про актуальне». Програма детально й оперативно аналізуватиме найбільш актуальні події першої половини дня.

Читайте також: «Дефолт»: онлайн-прем’єра четвертої серії серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

«Прозоро: про актуальне» виходитиме щобудня о 13:10 відразу після випуску «Новин». В ефірі обговорюватимуться дві ключові події поточного дня. Для глядачів працюватимуть ведучі Ігор Шавро та Анатолій Єрема.

За словами шеф-редактора проєкту Назарія Поврозника, програма «Прозоро: про актуальне» покликана роз’яснювати глядачам ключові новини першої половини дня.

«Ми виходитимемо в ефір одразу після випуску “Новин” о 13-ій, де глядач отримує лише суху інформацію про події. А ми пояснюватимемо значення цих подій. Говоритимемо з експертами про те, як ці події вплинуть на життя держави в цілому і кожного українця окремо».

Ведучі обіцяють, що глядач отримає ширшу картину інформаційного дня й актуальних подій та процесів.

«Формат “Прозоро” виріс власне з “Суспільної студії”. Ми й досі вели мову про актуальні явища і події доступною для глядачів Суспільного, але відтепер будемо ще тісніше прив‘язані до подій, які відбуваються тут і зараз, і про які говорять у новинах. Ми ж, виходячи зразу після випуску новин, зможемо разом з експертами детальніше проаналізувати ту чи іншу подію, спрогнозувати її можливий розвиток і наслідки, бо формат новин не дає змоги це робити. Таким чином глядач отримає ширшу картину актуальних процесів і краще їх розумітиме. Ну а для нас робити це у режимі реального часу та ще й прямому ефірі — неабиякий виклик. Сподіваюся, глядач це оцінить», — розповідає ведучий проєкту «Прозоро: про актуальне» Анатолій Єрема.

На думку ведучих, програма буде додатковою можливістю для глядачів зорієнтуватися в подіях і процесах, які у сьогоднішньому інформаційному світі дуже швидко змінюють одне одного.

«Часу для обговорення актуальних подій стане більше, тож можна буде заглиблюватися в теми та якісніше їх аналізувати, та й трохи посунутися в часі. Маю надію, що глядач, який звик дивитися денний випуск Новин затримається на UA:ПЕРШИЙ ще на годину, аби отримати цю аналітику та на її основі сформувати власний погляд на подію чи явище», пояснює ведучий програми, Ігор Шавро.

Дивіться випуски прямоефірного проєкту «Прозоро: про актуальне» на телеканалі UA: ПЕРШИЙ по буднях о 13:10. Також у будні о 17:00 буде виходити програма «Прозоро: про головне». У програмі підбиватимуть підсумки інформаційного дня та обговорюватимуть його найголовнішу подію. В студії працюватимуть ведучі Інна Неродик та Роман Сухан.

Читайте також: