:
«На межі ядерної катастрофи. Колапс на Різдво»: прем’єра фінальної серії серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

«На межі ядерної катастрофи. Колапс на Різдво»: прем’єра фінальної серії серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

07 жовтня 2021

У п’ятницю, 8 жовтня, о 20:30 на ютуб-каналі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ відбудеться онлайн-прем’єра фінального сьомого епізоду документального серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла».

Серія під назвою «На межі ядерної катастрофи. Колапс на Різдво» розповідає про те, як на референдумі 1 грудня українці поклали край існуванню імперії зла, та про небезпеку для всього світу від розпаду держави з потужним ядерним арсеналом. Адже восени 1991 року московські газети писали, що Єльцин обговорював із військовими можливість ядерного бомбардування Києва.

Читайте також: «Незалежність»: онлайн-прем’єра шостого епізоду серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

Чи був можливий ядерний апокаліпсис за описаним ЦРУ сценарієм? Чи могла Україна перетворитися на комуністичний заповідник? Чому українці масово пішли на виборчі дільниці «вбивати СРСР»? Чому Польща та Канада влаштували перегони, щоб першими визнати незалежність, а США виставляли жорсткі умови Києву? Як Кравчук переграв і Москву, і Вашингтон? Та хто насправді розвалив СРСР — дивіться у завершальному епізоді документального серіалу Суспільного «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла».

Головні герої епізоду: Віталій Портніков, Леонід Кравчук, Геннадій Бурбуліс, Євген Марчук, Юрій Костенко, Сергій Плохій, Євгеній Кисельов, Роман Попадюк, Роберт і Надія Макконнелли, Катерина Ющенко, Лех Валенса, Ян Кшиштоф Белецький, Адам Міхнік, Марія Бурмака, Марта Дичок, Микола Вересень, Юрій Щербак, Оксана Забужко.

Першу серію під назвою «День страху» на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ уже переглянуло понад 190 тисяч глядачів.

Виробництвом документального серіалу «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» на замовлення та за сценарієм Суспільного мовника займалася команда кінематографістів-документалістів з Esse Production House. Режисер серіалу — Сергій Лисенко, оператор — Сергій Михальчук, продюсери — Ольга Бесхмельниціна та Віталій Шеремєтьєв.

З боку НСТУ до команди творців проєкту увійшли сценарист Олександр Зінченко, продюсер та автор ідеї Ярослав Лодигін, продюсери Ірина Бубнова та Сергій Недзельський.

Нагадаємо, що документальний серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ переглянули понад 2 мільйони 100 тисяч глядачів (аудиторія 4+, вся Україна)*.

Трансляція документального серіалу про український погляд на розпад СРСР і здобуття Україною незалежності відбулася 23 і 24 серпня.

* Дані ТБ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 4+, за показниками cov#. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: