:
Євробачення-2022: організатори оголосили місце і дати проведення конкурсу

Євробачення-2022: організатори оголосили місце і дати проведення конкурсу

08 жовтня 2021

Господарем Євробачення-2022 стане місто Турин, Італія. Великий фінал відбудеться в арені PalaOlimpico у суботу, 14 травня. Півфінали — 10 та 12 травня.

Читайте також: Суспільне оголосило 12 фіналістів Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2021

«Турин — ідеальне місто-господар для проведення 66-го конкурсу Євробачення. Це буде перший за останні 30 років пісенний конкурс Євробачення, який відбудеться в Італії, і разом з нашим мовником-організатором “Rai” ми вирішили зробити його особливим», — заявив виконавчий директор конкурсу Мартін Остердаль.

За його словами, PalaOlimpico, де відбудеться конкурс, гідно витримав навантаження Олімпійських ігор 2006 року, і стане ідеальним місцем для пісенного конкурсу.

«Ми щасливі, що в Турині відбудеться черговий випуск Євробачення — міжнародного фестивалю, який любить величезна аудиторія в кожній країні. Завдяки чудовій перемозі “Måneskin”, конкурс повертається до Італії через 31 рік, у місто, що має всі характеристики для проведення такого престижного заходу», — поділився генеральний директор італійської телекомпанії «Rai» Карло Фуортес.

Турин стане третім містом, де відбудеться подія після Неаполя (1965) та Рима (1991).

Нагадаємо, що переможцем Євробачення-2021 став рок-гурт «Måneskin» з піснею «Zitti E Buoni». Вони отримали 206 балів від журі та 318 балів від глядачів. Український гурт Go_A увійшов до п’ятірки кращих на конкурсі.

Зазначимо, переможця Національного відбору на Дитяче Євробачення-2021 визначать під час телеконцерту 23 жовтня — суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА проведе фінал у форматі телевізійного концерту. Долю фіналістів вирішуватимуть професійне журі та глядачі за допомогою онлайн-голосування.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА транслюватиме фінал Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2021, який відбудеться 19 грудня у паризькому концерт-холі La Seine Musicale, розташованому на острові Іль-Сеґен посеред річки Сена.

Читайте також: