:
Документальний цикл «Сильна»: зробити все, щоб чоловік вижив

Документальний цикл «Сильна»: зробити все, щоб чоловік вижив

14 жовтня 2021

Напередодні Дня захисників і захисниць України Суспільний мовник провів допрем’єрний показ першої серії документального циклу власного виробництва «Сильна». Цикл розповість історії жінок, дружин військовослужбовців, яких війна змусила боротися за себе, чоловіка та сім’ю.

Допрем’єрний показ, що відбувся у приміщенні Veteran Hub, його відвідала героїня першої серії — Тетяна Гордійчук та її чоловік — генерал-майор Збройних сил України, Герой України Ігор Гордійчук. Глядачі побачили особисту історію Тетяни Гордійчук про порятунок її чоловіка після боїв за Савур-Могилу та найважчого поранення під Іловайськом.

«Коли я побачила Ігоря в лікарні, він був у жахливому стані. Дуже страшна картина. Я кажу до нього: “Як ти, що з тобою трапилося?”, на що він каже: “В мене саме головне до тебе питання є”, я кажу: “Яке?”, — “Я хочу знати, чи війна йде, чи ні”. Це таке було його перше запитання при нашому побаченні. Я була повністю як пружина. Не було якихось інших думок, одна думка й одна ціль — зробити все, щоб Ігор вижив», — розповідає Тетяна Гордійчук.

Саме історія Тетяни надихнула авторку і режисерку фільму Сніжану Потапчук показати сильних жінок, які проявляють свою силу і мужність, щоб реабілітувати воїнів АТО/ООС. За її словами, таких жінок в Україні дуже багато у контексті війни. Тому вона ставить мету показати жінкам, яких торкнулася подібна біда, що все можливо — варто лише повірити й діяти.

За словами Ігоря Гордійчука, лікарі не рекомендують йому переживати знову спогади минулого.

«Я рідко приходжу на такі заходи, щоб не повертатися в найважчі часи. Але, як у сценарії фільму написано для історії, для майбутнього, — це має значення, для зміцнення нашої обороноздатності і нашої неньки України. Слава великому українському народу! Слава Україні!», — закінчив свою промову Ігор Гордійчук.

Прем’єрний показ першої серії «Сильна» відбувся в ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ 14 жовтня, у День захисників і захисниць України.

Фото — Володимир Шевчук

Читайте також: