:
Історія волонтерки Тетяни Костинюк у документальному циклі «Сильна»

Історія волонтерки Тетяни Костинюк у документальному циклі «Сильна»

26 жовтня 2021

22 жовтня у телецентрі «Олівець» відбувся передпоказ другої серії документального циклу «Сильна» власного виробництва суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: Олена Ремовська: «Полюси» — програма для тих, хто хоче чути обидві сторони»

Документальний серіал «Сильна» розповідає про роль жінок у відновленні воїнів після повернення із зони ООС. У кожній серії — історія жінки, яка допомагає реабілітуватися після війни своєму чоловікові та іншим захисникам.

Допрем’єрний показ відвідала головна героїня фільму Тетяна Костинюк, яка створила реабілітаційний табір для ветеранів АТО/ООС. Тетяна вже сім років на волонтерських засадах допомагає бійцям з передової повернутися до звичайного життя.

«Війна триває, а дітям жити далі у цій країні. Завдяки всім тим, хто приїжджає до табору, розумієш, що справу хочеться продовжувати робити. Я пригадую один випадок, коли у 2016 році тільки під час 10 заїзду ми спілкувалися зі священником. Він з великим подивом запитав у мене: “Боже, ви досі цим займаєтеся?! Зараз уже стільки людей втомилося”. Головне — це не втомитися і не перемкнутися у байдужу більшість. Тому далі лупаємо цю скалу», — розповіла Тетяна Костинюк.

Режисерка проєкту Сніжана Потапчук після показу фільму відзначила, що на передпоказ, окрім творчої команди UA: ПЕРШИЙ та героїв фільму, зібралися ті, кому тема реабілітації воїнів небайдужа.

«Це був емоційний і щирий показ. Приїхали головні герої з міста Косів, були волонтери, сьогоднішні військові, ветерани АТО/ООС. Фільм викликав багато емоцій: були і сльози, і сміх. Фільм вразив і надихнув присутніх, сподіваюся, глядачі так само оцінять фільм», — розповіла авторка і режисерка фільму Сніжана Потапчук.

Зазначимо, прем’єра другої серії документального циклу «Сильна» відбулася 24 жовтня на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: