:
Детективна класика «Пуаро Агати Крісті» — дивіться на UA: ПЕРШИЙ

Детективна класика «Пуаро Агати Крісті» — дивіться на UA: ПЕРШИЙ

29 жовтня 2021

У суботу, 30 жовтня, о 18:50 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ розпочнеться показ легендарного серіалу, знятого за мотивами творів письменниці Агати Крісті «Пуаро Агати Крісті».

Читайте також: «Радянський бруталізм» — тревел-шоу про архітектуру XX століття на регіональних телеканалах Суспільного

Поруч із Шерлоком Голмсом, Еркюль Пуаро є одним з найвідоміших літературних детективних персонажів. Пуаро — бельгієць, колишній поліціянт, що живе та працює у Лондоні. Неймовірно талановитий детектив знає, як розплутати найскладніші справи. Кожне розслідування Пуаро намагається завершити з пафосом та майже театральним драматизмом. Він вважає себе справжнім професіоналом, проте його зайва педантичність, у деяких речах часом доходить до абсурду. Вести розслідування йому допомагає напарник і друг Артур Гастінгс, а інколи й секретарка Пуаро міс Фелісіті Лемон. Коли старший інспектор поліції Джеймс Джел потребує допомоги — Пуаро з’являється та в абсолютно неповторному стилі проводить своє розслідування.

Роль Еркюля Пуаро у фільмі виконав відомий британський актор Девід Суше, якого тричі номінували на премію BAFTA саме за роль Пуаро. Для цієї ролі актор довго працював з викладачем, аби домогтися легкого англійського акценту.

Загалом серіал отримав понад 20 номінацій у різні роки й чотири премії BAFTA.

Дивіться серіал «Пуаро Агати Крісті» щосуботи о 18:50 та у повторі щонеділі о 17:45 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та у мобільному застосунку suspilne.tv.

Читайте також: