:
Суспільне залучило мовників Грузії та Албанії до проєкту «Втрата»

Суспільне залучило мовників Грузії та Албанії до проєкту «Втрата»

01 листопада 2021

Суспільний мовник вперше долучився до міжнародного пітчингу програм від Європейської мовної спілки (ЄМС) для підтримки контенту й отримав фінансування для реалізації міжнародного проєкту «Втрата» разом із суспільними мовниками Грузії та Албанії.

Читайте також: Другий сезон фольклорного шоу «Країна пісень» — скоро на UA: ПЕРШИЙ

Суспільний мовник та ЄМС у вересні уклали договір про виділення фінансування на розробку проєкту «Втрата» та виробництво пілотної серії.

«Перемога в такому міжнародному пітчингу свідчить про креативний потенціал мовника та його зрілість, крім того, дає змогу заявити про себе як про повноцінного європейського мовника, здатного генерувати відповідні проєкти», — розповідає заступниця директора департаменту закордонного співробітництва Суспільного мовника Тетяна Сірук.

Документальний проєкт «Втрата» — це п’ять історій адаптації людей до нових реалій життя після втрати одного з основних органів чуття: слух, зір, нюх, дотик, смак. Кожен з героїв подолав свій біль, пройшов через нелегкі випробування долі, досяг успіху та став прикладом для інших. Автором ідеї проєкту є виконавчий продюсер творчого об’єднання розважального мовлення UA: ПЕРШИЙ Станіслав Мєдвєдєв.

«У кожного з нас бувають у житті ситуації, коли хочеться опустити руки й ми думаємо, що здатись — єдиний вихід. Можливо, хтось переживає ці відчуття поруч із вами просто зараз. Завдання нашого проєкту — розповісти історію, яка надихає та мотивує, щоб глядач після перегляду замислився: якщо ця людина пережила втрату і змогла віднайти себе, то я теж зможу це зробити. Це проєкт, який має дати надію», — розповідає автор ідеї Станіслав Мєдвєдєв.

За умовами участі в пітчингу від ЄМС, Суспільному мовнику необхідно було знайти кількох партнерів, які б підтримали ідею створення відповідного проєкту, а також презентувати й захистити ідею проєкту перед досвідченими представниками всесвітньо відомих мовників, які працюють у жанрі документалістики. Ідея проєкту мала відповідати таким вимогам, як амбіційність та самобутність, міжнародне спрямування проблематики, фокус на цінностях суспільного мовлення та загальнолюдських цінностях і проблемах, які можуть знайти відгук у глядача будь-якої країни.

Зазначимо, у 2021 році Суспільний мовник успішно реалізував документальний проєкт «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» спільно із зовнішнім партнером Esse Production House.

Читайте також: