:
Радіодиктант національної єдності об’єднав сотні тисяч українців

Радіодиктант національної єдності об’єднав сотні тисяч українців

10 листопада 2021

Радіодиктант національної єдності 2021 писали сотні тисяч українців у всьому світі. Трансляція Радіодиктанту, автором і читцем якого був Юрій Андрухович, відбувалася відразу на декількох платформах Суспільного. Слухачі й глядачі писали диктант на всіх шести континентах.

Читайте також: Українці написали Радіодиктант національної єдності: як це було

Частка перегляду Радіодиктанту на телеканалі UA: ПЕРШИЙ становить 2,83% (аудиторія 4+, уся Україна), що є найкращим показником перегляду диктанту за останні 6 років. Загалом трансляцію Радіодиктанту цього дня увімкнули понад 255 тисяч глядачів. Ще 116 тисяч подивилися трансляцію Радіодиктанту на сайті UA: ПЕРШИЙ.

197 тисяч глядачів дивилися трансляцію диктанту на youtube-каналі UA: ПЕРШИЙ наживо. Всього ж станом на 10 листопада трансляції Радіодиктанту на youtube-каналах UA: ПЕРШИЙ та Українське радіо набрали більше 455 тисяч переглядів сумарно. Також відео телеканалу UA: ПЕРШИЙ потрапило на перше місце у вкладці «Популярне» в українському ютубі.

Член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, керівник проєкту «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності» Дмитро Хоркін: «Ми вже отримали зворотний зв’язок від багатьох людей, які брали участь у цьому флешмобі. Диктант писали всі: і працівники торгівлі, і офісні працівники, причому цілими колективами, і священики, і військові — сотні тисяч людей по всій країні. Більше того, його писали на всіх шести континентах: і в Америках, і в Африці, і в Австралії, і навіть в Антарктиді. Сьогодні Радіодиктант національної єдності дійсно став наймасовішим осіннім флешмобом, який реально об’єднує українців».

Текст диктанту буде оприлюднено на сайті Українського радіо вже завтра, 11 листопада, об 11:00.

Нагадаємо, Радіодиктант національної єдності вперше було проведено 2000 року командою Українського радіо, яке нині входить до Національної суспільної телерадіокомпанії України. Відтоді він проводиться щорічно, 9 листопада, у День української писемності та мови.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Читайте також: