:
#МояІсторіяМайдану — спецефір до Дня Гідності та Свободи на UA: ПЕРШИЙ

#МояІсторіяМайдану — спецефір до Дня Гідності та Свободи на UA: ПЕРШИЙ

19 листопада 2021

До Дня Гідності та Свободи команда творчого об’єднання «Суспільна студія» й телеканалу UA: ПЕРШИЙ готує спецефір, присвячений восьмій річниці початку Революції Гідності, й запрошує кожного долучитися до акції #МояІсторіяМайдану та розповісти власні спогади про революційні події 2004 та 2014 років.

Суспільний мовник має намір розповісти історії людей, які брали участь у революційних подіях, покаже їхній погляд на них і спогади через вісім років після початку Революції Гідності. Вестиме проєкт Інна Неродик.

Читайте також: Фільм «Майдан. Шість літер нашої свободи» отримав нагороду на фестивалі у Європі

Спецефір розпочнеться у неділю, 21 листопада, о 13:30 із відтворення хронології подій від перших хвилин, коли люди почали виходити на Майдан Незалежності на знак протесту проти відмови уряду від політики євроінтеграції України. Глядачі зможуть побачити найбільш знакові та яскраві кадри тих подій, згадати, як вони розгорталися далі, зокрема пригадати «марш мільйонів», який зібрався після побиття студентів на Майдані працівниками спецпідрозділу «Беркут» 30 листопада 2013 року.

«21 листопада — в День Гідності та Свободи — ми разом з вами будемо згадувати Майдан і розповідати його історію через історії героїв тих подій. Спробуємо осягнути роль революцій як у житті кожної окремої людини, так і в житті цілої країни й світу. Ви побачите історії учасників революцій, почуєте, чому вони вийшли на Майдан, чого вони не забудуть ніколи та що, на їхню думку, Майдан змінив у країні», — розповідає ведуча спецефіру Інна Неродик, яка однією з перших вийшла на Майдан 21 листопада 2013 року.

Свої історії розкажуть безпосередні учасники подій:

Андрій Дубчак, фотограф, кореспондент «Радіо Свобода». Він став автором одного з найвідоміших відео Революції Гідності про «Марш мільйонів». Лауреат конкурсу «Lovie Awards» у номінації «Інтернет-відео».

Микола та Ігор Кузнєцови, науковці, батько з сином, яких жорстоко побили «беркутівці». Фото Владислава Соделя із закривавленими обличчями Миколи та Ігоря облетіло весь світ і стало символом жорстокості режиму.

Оксана Лабунська, громадська діячка, волонтерка польової кухні Майдану. Від самого початку волонтерила на Майдані, розливала тисячі горняток чаю щодня.

Віталій Кузьменко, ветеран російсько-української війни, доброволець. Один із тодішніх студентів, яких жорстоко побив «Беркут» на Майдані Незалежності. Йому зламали руку та розбили голову. Після виписки з лікарні повернувся на Майдан.

Оксана Коваленко, журналістка, одна з перших учасниць протестів. 21 листопада 2013 року Оксана прийшла на Майдан Незалежності однією з перших. Активно висвітлювала події революції. 2014-го за поїздку в «Межигір’я» її позбавили водійських прав.

Також під час спецефіру будуть відбуватися прямі включення з Майдану Незалежності. А тему обговорюватимуть з гостями в студії. Серед них будуть: Єгор Соболєв, Наталія Соколенко, Євгенія Закревська, Анжеліка Рудницька та інші.

«#МояІсторіяМайдану почалася з фото порожнього Майдану Незалежності 21 листопада 2013 року. Ми з подругою прийшли туди й побачили, що ще нікого немає. За кілька годин там будуть спочатку десятки, потім сотні, а згодом і мільйони людей. І в кожного з цих людей є своя історія Майдану. Ми запрошуємо всіх долучитися до акції й розповісти свої спогади. В соціальних мережах напишіть або зніміть відео під хештегом #МояІсторіяМайдану. Розкажімо разом нашу історію», — закликає Інна Неродик.

Також цього дня на телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбудеться показ таких тематичних проєктів:

  • о 16:55 глядачі зможуть переглянути спецпроєкти власного виробництва «Майдан Гідності» та о 18:05 — документальний проєкт «Концтабір Ізоляція»;
  • о 19:00 заплановано показ проєкту «Революція Гідності. Майдан»;
  • о 20:00 відбудеться трансляція проєкту «Новоросія. Ціна проєкту».

Зазначимо, Суспільне мовлення — це розгалужена медіамережа, яка поєднує всі покоління українців в усіх регіонах України. До неї входять суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА, три радіостанції, діджитал платформи новин та 24 регіональні телекомпанії. Щомісяця ресурси Суспільного дивляться, слухають і читають 13 мільйонів українців.

Читайте також: