:
День Збройних сил України — спецефір на UA: ПЕРШИЙ

День Збройних сил України — спецефір на UA: ПЕРШИЙ

06 грудня 2021

У понеділок, 6 грудня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ транслюватиме урочисті заходи до 30-річчя від Дня Збройних сил України. Також телеканал покаже тематичні проєкти власного виробництва.

Читайте також: «Чому я вакцинуюсь» — Суспільне розповідає історії людей у регіонах

О 17:00 розпочнеться випуск «Прозоро: про головне» з ведучою Інною Неродик, який буде присвячений Дню Збройних сил та оборонним питанням. До розмови у студії долучатимуться гості, зокрема: ексначальник Генерального штабу Збройних сил Анатолій Лопата, герой України, командир 1-ї штурмової роти ДУК ПС Дмитро Коцюбайло (позивний «Да Вінчі»), директор неурядової аналітичної організації «Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння» Валентин Бадрак.

З 18:20 розпочнеться трансляція урочистих заходів до Дня Збройних сил України, які цьогоріч відбудуться у Харкові. Президент Володимир Зеленський нагородить військовослужбовців державними відзнаками. В урочистостях візьмуть участь представники Міністерства оборони України та Збройних сил України.

Також о 12:30 телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже документальний проєкт виробництва Суспільного мовника «Спадок». Головні герої — майбутні офіцери, 16-річні хлопці-ліцеїсти військового ліцею імені І. Богуна. Вони — діти загиблих героїв російсько-української війни. Кожен з них успадкував цінності свого батька й готовий продовжити його справу. Проєкт авторки Євгенії Подобної — спроба дати відповідь на запитання, чому вчорашні підлітки покинули безтурботні розваги та вирішили присвятити своє життя збройним силам? Глядачі Суспільного побачать нову генерацію офіцерів — еліти українського суспільства з абсолютно іншими ціннісними орієнтирами та світоглядом.

Нагадаємо, 5 грудня на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбулася прем’єра третьої серії документального циклу «Сильна» про військового медика Катерину Луцик, яка врятували життя понад 200 українським військовим.

Читайте також: