:
Передпоказ проєкту «Сильна» відвідала головна героїня Катерина Луцик

Передпоказ проєкту «Сильна» відвідала головна героїня Катерина Луцик

06 грудня 2021

Напередодні Дня Збройних сил України Суспільний мовник провів допрем’єрний показ третьої серії документального циклу «Сильна» власного виробництва.

Показ стрічки, який відбувся у приміщенні Veteran Hub, відвідала головна героїня третьої серії Катерина Луцик. Катерина врятувала життя понад 200 українським військовим. Пів року вона була в одній з найнебезпечніших гарячих точок фронту — авдіївській промзоні, де виконувала обов’язки керівниці медичної служби 122 батальйону 81 аеромобільної бригади.

Читайте також: Критичне мислення в українських реаліях — практичний курс від Суспільного та УКУ

Після передпоказу Катерина Луцик звернулася до своїх побратимів, які прийшли на захід: «В першу чергу я вдячна всім вам. Бо без вас фільм не був би таким. Хлопці підтримували мене як тільки могли: Богдан неодноразово рятував мені життя, з Валіком і Валерою — наші пригоди на фронті це взагалі окрема історія. Це наша історія. З кимось іншим у мене такої — не було б».

Про особистий шлях на схід України, складне поранення та зустріч із коханим — головна героїня розказала у фільмі. Також про неї розповідають батько, чоловік, з яким служили разом, а також — командир батальйону та побратими.

«Катя змогла поєднати і військову справу, і тримати домашній тил. У цьому й сила українського жіноцтва — зберегти гармонію. Фільм — це важлива частина життя, яку важливо зафіксувати. А такі військові дівчата і хлопці, які перебувають у цей історичний момент на сході України і творять новітню історію України, — мають бути зафільмовані у документальних стрічках, бо саме вони творці нової України», — зазначила режисерка фільму Сніжана Потапчук.

Фото — Володимир Шевчук

Прем’єра фільму на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбулася 5 грудня. Подивитися фільм можна на ютуб-сторінці телеканалу.

Більше фото з допрем’єрного показу третьої серії документального «Сильна» на фейсбук-сторінці Суспільного мовлення.

Зазначимо, документальний цикл «Сильна» розповідає про роль жінок у російсько-українській війні. У кожній серії — історія жінки, яка допомагає реабілітуватися після війни своєму чоловікові та іншим захисникам, воює на сході країни.

Читайте також: