:
Ансамблі «Терниця» та «Родовичі» — у фольклорному шоу «Країна пісень»

Ансамблі «Терниця» та «Родовичі» — у фольклорному шоу «Країна пісень»

28 січня 2022

У суботу, 29 січня, о 15:20 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ вийде новий випуск фольклорного шоу «Країна пісень». У програмі ведучі познайомляться з учасниками ансамблів «Терниця» (с. Чубинці Київської області) та «Родовичі» (смт Нові Санжари Полтавської області).

Читайте також: Суспільне покаже історії спортивних тренерів у проєкті «Переможці»

Ведуча Іванка Червінська потрапить на давній обжинковий обряд, який проводять учасники ансамблю «Терниця». Відтворюючи його за всіма звичаями, вони розкажуть, у чому його особливість, і заспівають обжинкових пісень. Після цього Іванка Червінська разом з колективом піде на репетицію у кімнату, яку самі учасники декорували антикваріатом. Тут і шафа зроблена без жодного гвіздка, якій понад 350 років, і ліжко графині Браницької, і старовинна колиска та багато іншого.

Фольклорний гурт «Родовичі» заспіває ведучому Сергію Фоменку пісні, які виконуються специфічною маловідомою говіркою. Учасники колективу їздять у фольклорні експедиції Новосанжарським районом, щоб дослідити й відродити тутешні народні пісні й традицій загалом.

Як учасникам ансамблю «Терниця» вдалося зібрати таку старовинну колекцію та якою говіркою співають «Родовичі» — дізнайтеся у фольклорному шоу «Країна пісень».

Дивіться другий сезон фольклорного шоу «Країна пісень» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Зазначимо, ведучі програми етноспівачка Іванка Червінська та лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко знайомлять глядачів з різноманітними колективами, котрі несуть надважливу місію — зберегти майже втрачені звичаї й традиції наших пращурів.

Читайте також: