:
Журналісти Суспільного розпочали роботу в Олімпійському Пекіні

Журналісти Суспільного розпочали роботу в Олімпійському Пекіні

31 січня 2022

Журналісти Суспільного мовника прибули до міста-господаря зимових Олімпійських ігор-2022, які офіційно розпочнуться 4 лютого. До команди увійшли три телевізійні групи суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ, група діджитал-платформи Суспільне Спорт та журналіст Радіо Промінь.

Читайте також: UA: ПЕРШИЙ змінює вечірню сітку 31 січня через дві позапланові трансляції

До складу творчо-технічної групи увійшли 11 спеціалістів:

  • три телевізійні групи: журналісти — Дар’я Кузнецова, Євген Перестенко та Євген Каранов, оператори — Світлана Коваль, Євген Журавльов та Віктор Кабков. Режисер монтажу — Ігор Риженко;
  • група діджитал-платформи Суспільне СпортСергій Захарченко і Катерина Годунова;
  • журналіст Радіо Промінь Вадим Корженко.

Керівник групи, олімпійська team leader Суспільного Олена Кузнецова.

Журналістка та ведуча UA: ПЕРШИЙ Дар’я Кузнецова розповіла про безпекові заходи у Пекіні:

«Найперше, що треба зробити перед вильотом до Пекіна — заповнити купу електронних форм з різноманітною інформацією про себе: від мети візиту, місця роботи та відомостей про подорож до стану здоров’я. На місці в аеропорті, як і в Токіо влітку, справжній квест. Але по прильоту тебе зустрічають не усміхнені азійці, а астронавти. Китайці повністю “зашиті” у захисні костюми. Тож вийшовши з літака, треба заповнити форму в’їзду з інформацією, де житимеш і що робитимеш, потім ПЛР-тестування. Далі все простіше: митний контроль, отримуєш багаж і сідаєш в автобус до готелю. Тести проводитимуться щоденно на відміну від Токіо, де їх треба було робити раз на три дні».

Дар’я Кузнецова обережна у своїх прогнозах на ці Олімпійські ігри, проте обіцяє багато ексклюзивних матеріалів для глядачів з усіх арен Пекіна:

«Загалом для мене це четверта Олімпіада, яку я відпрацьовуватиму на місці події! Навіть складно сказати, які очікування. Адже спорт не терпить прогнозів, а Ігри щоразу багаті на різні сюрпризи та сенсації! Тож я чекаю приємної роботи, хорошої погоди й щоб усе збіглося, щоб зірки стали і наші спортсмени виборювали нагороди! Вболіватимемо тут, на місці, якомога оперативніше повідомлятимемо глядачам усе найцікавіше та найважливіше з арен та, звісно, наблизимо Україну до наших олімпійців!» — підсумовує журналістка.

Зазначимо, XXIV Олімпійські ігри у Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого. На Олімпіаді виступатимуть 45 українських спортсменів у 12 дисциплінах. Для України це рекордний показник за кількістю дисциплін на зимових Олімпіадах.

Дивіться XXIV зимові Олімпійські ігри у Пекіні на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, діджитал-платформі Суспільне Спорт та вболіваймо за українську команду разом із Суспільним.

Читайте також: