:
Спецефір та фільм «Вогнехреща» — до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні на UA: ПЕРШИЙ

Спецефір та фільм «Вогнехреща» — до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні на UA: ПЕРШИЙ

17 лютого 2022

У неділю, 20 лютого, до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже тематичні фільми й програми.

Читайте також: «Спекотний лютий 2015» — історія героя боїв за Дебальцеве на Суспільному

О 12:00 хвилиною мовчання вшанують подвиг учасників Революції Гідності та пам’ять героїв Небесної Сотні.

О 16:00 в ефірі вийде документальний фільм власного виробництва UA: ПЕРШИЙ «Спекотний лютий 2015» режисерки Сніжани Потапчук. У ньому йдеться про командира танкового взводу Олексія Чабана, який брав участь у боях за Дебальцівський плацдарм у січні-лютому 2015 року.

О 17:00 ведучий спецефіру до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні Анатолій Єрема разом з гостями студії, учасниками Революції Гідності пригадають події того часу. На якому етапі зараз розслідування «Справ Майдану» розкаже адвокатка родин Небесної Сотні Євгенія Закревська. Також глядачі дізнаються як вшановують пам’ять героїв Небесної Сотні у різних регіонах.

О 19:00 йтиме розслідування «Чорні тіні Майдану», яке відтворює події доби 19-20 лютого 2014 року, протягом якої було вбито 56 мирних демонстрантів. Творці стрічки не просто демонструють хронологію трагедії, а й проводять перевірку наявних версій із залученням експертів (криміналістів, лікарів, балістів, снайперів тощо) щодо того, хто і як вчинив цей страшний злочин.

О 20:00 до уваги глядачів документальний фільм «Вогнехреща» про події на вулиці Михайла Грушевського під час Революції Гідності. Стрічка побудована на свідченнях учасників цих подій, розповідає про те, як почалося силове протистояння, хто й чому брав у ньому участь. Творці фільму використали відеоматеріали Національного музею Революції Гідності та проєкту «Майдан: усна історія» Українського інституту національної пам’яті.

О 22:20 в ефірі вийде документальна стрічка про військових лікарів «Братство Червоного Хреста», яка розповідає про військових медиків, як вони на передовій російсько-української війни воюють за життя бійців. У фільмі докладно розповідається про реальні події, поєднані з нарисами-враженнями, справжні історії — з настроями й переживаннями їхніх героїв. Автори разом із пораненими бійцями пройшли весь шлях від передової до шпиталю, показали, як на фронті проявляється героїзм лікарів та як часто від них залежить кожне окреме життя.

О 23:10 йтиме документальна програма «Новоросія. Ціна проекту» про війну в Україні, і про те, як успішний Донбас перетворився на ізольовану «Новоросію».

Дивіться тематичні фільми та програми до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, 20 лютого, на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: