:
Суспільне закликає супутникові оператори вимкнути російські телеканали

Суспільне закликає супутникові оператори вимкнути російські телеканали

27 лютого 2022

27 лютого голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький звернувся до європейських супутникових операторів Eutelsat, SES, Globecast з проханням вимкнути трансляцію російських телеканалів.

«Суспільний мовник України закликає всіх супутникових операторів вимкнути трансляцію російських телеканалів. Поширення російської пропаганди у час, коли Росія неспровоковано вторглася на територію незалежної і суверенної держави, є проявом співучасті у війні і вбивствах українців», — зазначив у листі Микола Чернотицький.

У зверненні йдеться, що 24 лютого 2022 року Російська Федерація оголосила війну Україні. Такими діями Росія знехтувала міжнародним правом, Статутом ООН, порушила суверенітет і територіальну цілісність держави Україна в межах її міжнародно визнаних кордонів.

«Ці дії є наслідком багаторічної агресивної політики РФ, яка реалізується, зокрема, через пропаганду за допомогою заангажованих російських ЗМІ. Російські телеканали є рупором влади Кремля та ключовим інструментом політичної пропаганди, що фінансується з державного бюджету РФ. Російська пропаганда вбиває. Просимо підтримати Україну та її народ, які протистоять безпрецедентній військовій агресії», — заявив голова правління Суспільного.

Раніше Росію відсторонили від участі в Євробаченні за зверненням Суспільного мовника України до ЄМС.

З 24 лютого на час воєнного стану з метою повноцінного інформування громадян суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ мовить у відкритій незакодованій версії. Ретрансляція іншими каналами медіаефіру Суспільного мовника доступна в Україні та закордоном.

Звертаємо увагу провайдерів програмних послуг, IPTV та OTT-сервісів: якщо раніше ви отримували сигнали програм Суспільного безпосередньо через ЦКУ КРРТ, то зараз вам необхідно переналаштуватися на супутниковий прийом.

Читайте також: