:
Українці вибороли 17 медалей за 4 дні Паралімпіади у Пекіні

Українці вибороли 17 медалей за 4 дні Паралімпіади у Пекіні

08 березня 2022

Українські паралімпійці продовжують виборювати медалі на зимових Паралімпійських іграх у Пекіні. Упродовж четвертого змагального дня українські паралімпійці здобули дев’ять медалей, а загалом в активі української збірної вже 17 медалей — 6 золотих, 7 срібних та 4 бронзових. Щодня спортивна редакція Суспільного висвітлює виступи та перемоги наших паралімпійців в ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ, а також читайте новини на діджитал-платформі Суспільне Спорт.

Читайте також: «І на оновленій землі врага не буде, супостата» — спецпроєкт на Українському Радіо

У четвертий змагальний день паралімпійськими чемпіонами стали Віталій Лук’яненко (друга медаль на цих Іграх) та Ірина Буй. Срібло вибороли Анатолій Ковалевський, Олександра Кононова, Оксана Шишкова (третя медаль на цих Іграх), Григорій Вовчинський (друга медаль на цих Іграх), а бронзу — Дмитро Суярко та Людмила Ляшенко (для обох друга медаль на цих Іграх).

У третій змагальний день Паралімпіади Оксана Шишкова здобула перше в кар’єрі золото на дистанції 15 км у паралижних перегонах. Для самої Оксани це вже друга золота медаль у Пекіні (першу вона здобула у парабіатлоні, загалом у неї 3 медалі).

Наразі паралімпійська збірна України у медальному заліку посідає друге місце.

Зазначимо, в день церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Пекіні українська паралімпійська збірна провела акцію проти російської агресії в Україні.

Нагадаємо, зимові Паралімпійські ігри у Пекіні триватимуть до 13 березня.

Суспільне мовлення продовжує безперервний 18-годинний інформаційний марафон та оперативно інформує про війну росії проти України на:

Читайте також: