:
Акція «Вільне небо/Free Sky» заради життя просто неба на Майдані Незалежності

Акція «Вільне небо/Free Sky» заради життя просто неба на Майдані Незалежності

09 березня 2022

Сьогодні, 9 березня, о 13:10 на Майдані Незалежності у Києві розпочнеться мистецька акція із закликом закрити небо над Україною.

Читайте також: BBC запустив спецефір про Україну для трансляції мовниками Європи

Музиканти симфонічного оркестру «Київ-Класик», які залишилися в столиці, під керівництвом диригента, артиста ЮНЕСКО в ім’я миру Германа Макаренка виконають гімни України та Європи, а також низку відомих українських музичних творів. Також у виконанні оркестру пролунають: фрагмент балету «Лілея» українського композитора Костянтина Данькевича за однойменною баладою Тараса Шевченка; «Козачок» із першої опери на лібрето українською мовою «Запорожець за Дунаєм» Семена Гулака-Артемовського; українська народна пісня «Ніч яка місячна»; фрагмент увертюри до опери «Тарас Бульба» Миколи Лисенка.

Захід транслюватиметься наживо на телеканалах Суспільного мовника.

Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом, що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА. Зокрема найбільша кореспондентська мережа Суспільного в усіх регіонах України спрямувала всі сили, аби повідомляти перевірені новини з перших рук, безпосередньо з місць подій. Саме оперативне інформування і перевірка повідомлень допомагає зберігати спокій та протидіяти дезінформації окупантів.

Інформаційний марафон продовжується одночасно на:

Читайте також: