:
Україна встановила рекорди на Паралімпіаді у Пекіні й завершила змагання на другому місці

Україна встановила рекорди на Паралімпіаді у Пекіні й завершила змагання на другому місці

13 березня 2022

13 березня у Пекіні завершилися XIII зимові Паралімпійські ігри. Збірна України встановила два рекорди — здобула найбільшу кількість медалей за всю історію виступів — 29, та найбільшу кількість золотих медалей — 11.

Читайте також: Надійне джерело інформації — підписуйтеся на Суспільне Новини

Спортивна редакція Суспільного мовника продовжує роботу. Спортивні новини дивіться під час прямоефірного марафону на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та читайте новини на діджитал-платформі Суспільне Спорт.

В останній змагальний день українці здобули перемогу у паралижних перегонах, дисципліна — естафета. У цій гонці брали участь Дмитро Суярко, Григорій Вовчинський, Василь Кравчук та Анатолій Ковалевський. У непростій гонці, з постійною зміною лідера, на останньому етапі Анатолію Ковалевському вдалося обійти представника Франції й вибороти для України перше місце.

У загальному заліку Україна посіла друге місце — 11 золотих, 10 срібних та 8 бронзових медалей. Загалом — 29 медалей.

Топ-5 медального заліку Паралімпіади-2022:

  1. Китай — 18 золотих, 20 срібних, 23 бронзових;

  2. Україна — 11 золотих, 10 срібних та 8 бронзових;

  3. Канада — 8 золотих, 6 срібних, 11 бронзових;

  4. Франція — 7 золотих, 3 срібних, 2 бронзові;

  5. США — 6 золотих, 11 срібних, 3 бронзові.

Також українка Оксана Шишкова увійшла до п’ятірки найтитулованіших спортсменок Паралімпіади-2022. У її активі три золоті та дві срібні медалі.

Зазначимо, на Паралімпійських іграх у Пекіні збірну України представляли 20 спортсменів у двох видах спорту — парабіатлон та паралижні гонки. У змаганнях з парабіатлону українці вибороли найбільшу кількість медалей з поміж інших країн-учасниць.

Нагадаємо, в день церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Пекіні українська паралімпійська збірна провела акцію проти російської агресії в Україні.

Суспільне мовлення продовжує безперервний інформаційний марафон та оперативно інформує про війну росії проти України на:

Читайте також: