:
Україна виборола дві медалі на Чемпіонаті світу з легкої атлетики

Україна виборола дві медалі на Чемпіонаті світу з легкої атлетики

21 березня 2022

У сербському Белграді завершився Чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні, всі змагальні дні якого транслювала діджитал-платформа Суспільне Спорт. Українські легкоатлетки вибороли дві медалі — золото й срібло, що дозволило увійти до шістки найуспішніших збірних у медальному рейтингу.

Читайте також: «Новини. Підсумковий випуск» — інформаційна панорама подій у регіонах від Суспільного

Спортивна редакція Суспільного мовника продовжує висвітлювати перемоги українців у різних світових змаганнях під час повномасштабного російського вторгнення в Україну. Дивіться сюжети на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ щодня під час прямоефірного марафону.

Стрибунка у висоту Ярослава Магучіх стала чемпіонкою світу з результатом 2.02 метра. Срібну медаль виборола Марина Бех-Романчук у дисципліні «потрійний стрибок». Також Бех-Романчук виступала у стрибках у довжину, де посіла шосте місце.

Також на турнірі у Белграді стрибунка з жердиною Яна Гладійчук посіла четверте місце, Ірина Геращенко у стрибках у висоту зайняла п’яте місце. У п’ятиборстві Юлія Лобан виборола 10-е місце, а Анна Плотіцина стала 23-я у бігу на 60 метрів з бар’єрами. Під час турніру всі українки закликали світову спільноту підтримувати Україну в боротьбі з російськими окупантами.

Зазначимо, через військове вторгнення росії на територію України, не всі спортсмени змогли вирушити на змагання. Зокрема на Чемпіонат світу не приїхали стрибун у висоту Андрій Проценко, який мешкає на Херсонщині, та штовхач ядра Ігор Мусієнко, який мешкає на Сумщині, — через запеклі бої у цих регіонах. Кількісно Україна мала до 16 ліцензій на цей Чемпіонат світу.

Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом, що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:

З 17 березня щобудня з 19:00 до 23:00 в ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон «Суспільне. Спротив» — 4 години прямого ефіру, новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Усі канали Суспільного радіо слухайте в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. З 13 березня в мобільному застосунку «Дія» стала доступною функція «Дія Радіо». Відтепер можна безоплатно та цілодобово слухати ефір Українського Радіо у мобільних телефонах.

Читайте також: