:
Про перемоги українських спортсменів на світових аренах дивіться в ефірі UA: ПЕРШИЙ

Про перемоги українських спортсменів на світових аренах дивіться в ефірі UA: ПЕРШИЙ

29 березня 2022

Попри повномасштабну війну росії проти України, деякі українські спортсмени продовжують виступати на міжнародних змаганнях, привертаючи увагу світової спільноти до проблем війни.

Про виступи українців щодня розповідають спортивні журналісти Суспільного під час прямоефірного марафону на телеканалі UA: ПЕРШИЙ. Також читайте спортивні новини на діджитал-платформі Суспільне Спорт.

Читайте також: На UA: ПЕРШИЙ виходять «портрети» спортсменів, які захищають Україну

Українські маунтенбайкери здобули медалі у дисципліні крос-кантрі на змаганнях у словенській Вртойбі. Яна Беломоіна виборола срібло поступившись господарці змагань, словенці Тані Жакель. Олександр Гудима здобув бронзову нагороду, яка для 19-річного українця стала дебютною у дорослих змаганнях міжнародного рівня.

Фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін виступили на Чемпіонаті світу у французькому Монпельє. Пара зайняла 16-е місце, проте їх виступ привернув найбільше уваги спортивної спільноти. Фігуристи встигли змінити програму ритмічного танцю — вони виступили під композиції Джамали «1944» та переробленої версії пісні «Ой у лузі червона калина» лідера гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюка та «The Kiffness». Замість звичних костюмів пара обрала тренувальну форму української збірної. У довільній програмі фігуристи відмовилися виступати, пояснюючи це недоречністю їхнього номера в часи війни. Також у парних змаганнях виступили Софія Голіченко та Артем Даренський. Пара подарувала глядачам емоційний прокат, після чого теж знялася зі змагань.

Український фігурист Іван Шмуратко теж виступив на змаганнях у Монпельє й у підсумку зайняв 20-е місце. Іван відкатав дві програми — коротку та довільну. У короткій програмі емоційний виступ українця змусив аплодувати стоячи всю арену. Цей прокат Іван здійснив у тренувальній футболці збірної України замість звичного костюму, через що один з членів журі хотів зняти бал за форму — це рішення не підтримали решта членів журі. Виступ Івана Шмуратка став знаковим для шанувальників фігурного катання та загалом спорту по всьому світу.

Українські спортсмени продовжують виступати на міжнародних аренах, демонструючи незламність українського духу в часи війни. Більше про перемоги українців дивіться в ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ та діджитал-платформи Суспільне Спорт.

Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує цілодобовий інформаційний марафон «Єдині новини #UAразом», що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:

З 17 березня щобудня з 19:00 до 23:00 в ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон «Суспільне. Спротив» — 4 години прямого ефіру, новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Усі канали Суспільного радіо слухайте в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. З 13 березня в мобільному застосунку «Дія» стала доступною функція «Дія Радіо». Відтепер можна безоплатно та цілодобово слухати ефір Українського Радіо у мобільних телефонах.

Читайте також: