:
Гурт «Kalush Orchestra» виступив в Амстердамі на підтримку України

Гурт «Kalush Orchestra» виступив в Амстердамі на підтримку України

11 квітня 2022

Гурт «Kalush Orchestra» у межах підготовки до виступу на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 завітав з промотуром до Нідерландів. В Амстердамі артисти провели кілька виступів на підтримку України та поспілкувалися з місцевими медіа.

Читайте також: Kalush Orchestra — у промоконцерті «Israel Calling 2022»

8 квітня «Kalush Orchestra» завітали в Амстердамі на популярне телевізійне ток-шоу Єви Їнек «Jinek», на якому разом з ведучою обговорили трагічні події у Краматорську.

«Все, що відбувається сьогодні в Україні, виглядає як страшний фільм, але коли ви чуєте вибухи, то ви розумієте, що це відбувається реально у 2022 році», — зазначив Олег Псюк.

Гурт у прямому ефірі виконав також пісню «Stefania», з якою вже у травні відправиться на пісенний конкурс Євробачення-2022 до Турину (Італія).

«Ми також хочемо розказати про нові сторони сучасної музики, про те, як музика підтримує нас в боротьбі зі злом», — додав лідер гурту.

9 квітня гурт взяв участь у «Eurovision in Concert», щорічному концерті Євробачення в Амстердамі, куди з усієї Європи їдуть фанати, щоб побачити та почути своїх улюблених артистів Євробачення наживо.

У межах «Eurovision in Concert» гурт «Kalush Orchestra» не тільки представив свою пісню, виконавши її у фіналі концерту, а й вчергове мав нагоду розповісти під час пресконференції про війну в Україні та подякувати іншим країнам за підтримку, яка зараз особливо потрібна українцям. До слова, цього дня лідер гурту Олег Псюк дав понад 20 інтерв’ю провідним закордонним ЗМІ.

Окрім цього, 10 квітня гурт «Kalush Orchestra» взяв участь в Ukrainian Freedom Stage проєкті, спрямованому на підтримку України. Він включав у себе мітинг миру на головній площі в Амстердамі, а також виступ найкращих музикантів джазової та поп-сцени.

Нагадаємо, раніше «Kalush Orchestra» оголосили, що візьмуть участь у промоконцертах Євробачення та на всіх заходах збиратимуть кошти для допомоги Україні.

Суспільне мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України у міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 в Італії. Євробачення-2022 відбудеться в італійському місті Турин в арені Palaolimpico за участі 40 країн спочатку у півфіналах 10 і 12 травня, а потім у великому фіналі — 14 травня.

Читайте також: